skoljobb.se

Skolassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Till Sudrets förskoleområde samt Stånga, Garda skolområde söker vi nu en skolassistent.

Arbetsuppgifter

Som skolassistent kommer du att arbeta med personal-, löne- och ekonomiadministration. Arbetet innebär sedvanliga assistentuppgifter som t ex dokumenthantering och arkivering, hantering av post, fakturor och betyg. 

Du kommer även att utgöra stöd till förskolechef samt rektor i förekommande arbetsuppgifter bl.a formulera skrivelser samt protokollskrivning. 

Du är en van och villig datoranvändare. Du har grundläggande kunskaper i Officepaketet och god förmåga att sätta dig in i olika system. Några exempel på de system som våra skolassistenter arbetar med är Procapita, Aditro, BOP, Medvind, Aivo och Schoolsoft. Vi ser gärna att du dessutom har grundläggande kunskaper i programmering så att du kan underhålla skolans hemsida. Du behärskar språket väl, framför allt i skrift. 

Skolassistenten är oftast den första som utomstående kommer i kontakt med. Som person förväntar vi oss därför att har ett professionellt och trevligt bemötande. Då arbetet innefattar många olika arbetsuppgifter är du noggrann och strukturerad. Du har förmåga att ta initiativ, prioritera och efter hand lösa de problem som uppstår. Du förmår att hantera hastigt uppkomna situationer med lugn och systematik.

Kvalifikationer

Du som söker har genomgått gymnasieutbildning med inriktning mot handel- och administration eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Eftergymnasiala studier och arbetslivserfarenhet inom omnämnda områden är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av arbete med administration är ett krav, gärna från kommunal verksamhet. 
 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

 • Marika Pettersson
  Förskolechef
  0498-20 47 54
 • Laila Borwall
  Biträdande Förskolechef
  0498-204242
 • Emma Jansson
  Biträdande rektor
  0498-20 49 52

Dela detta jobb

Skolassistent

Region Gotland