skoljobb.se

Skolassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Terra Nova förskole- och skolområde består av förskolorna Bryggaren, Glasmästaren och Skräddaren samt Terra Novaskolan som är en F-6 skola.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär administrativa uppgifter för förskola och skola. Du kommer att arbeta med de system som Region Gotland använder, som Procapita, Medvind, Schoolsoft, Aivo, ekonomisystem, fakturahantering, skolverkets registreringar och rapportering till SCB. Du är ett av verksamheternas ansikten utåt via telefonsamtal och besök. Du hjälper till med diverse uppgifter som behöver lösas till exempel att ta emot tillfälliga besökare, hjälpa vårdnadshavare med blanketter, skriva felanmälningar, boka vikarier och beställa varor. Du är med vid ekonomigenomgångar och budgetarbete och svarar för löpande avstämning mot ekonomisystemen. Du arbetar nära förskolechef och rektor och ger service utifrån de aktuella uppgifter som uppstår i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med administration inom förskola och skola. Du har aktuell erfarenhet av administrativt arbete som arbetsgivaren bedömer lämplig, gärna inom pedagogisk verksamhet och vi ser gärna att du har någon vidareutbildning som kan vara relevant för tjänsten. Du har stor systemvana och har lätt för att lära dig att navigera i olika system. Du är lösningsfokuserad och van vid att ta de kontakter som krävs för att utföra arbetet. Du noggrann, serviceinriktad och har lätt för att skapa relationer genom att uttrycka dig väl i tal, skrift och genom ett gott bemötande. Det är även avgörande att du kan arbeta självständigt och har en god organisationsförmåga där du kan prioritera och planera ditt arbete utifrån de arbetsuppgifter som finns under året. Det innebär dels det löpande arbetet men även deadlines i form av registreringar, löner, betyg och statistik. Du ser dig själv som en viktig del i att få förskolorna och skolan på Terra Nova att utvecklas mot goda resultat. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

  • Carina Lindby
    Rektor
    0498269077
  • Michaela Unger
    förskolechef
    0498269743

Dela detta jobb

Skolassistent

Region Gotland