skoljobb.se

Skolassistent till Hammarbyskolan södra

Regioner
Utgår

2021-12-01

Ansök nu

Skolassistent till Hammarbyskolan södra

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Hammarbyskolan södra är en f-9 skola som ligger i södra Stockholm. Skolan har idag 850 elever i förskoleklass och grundskola. I organisationen finns även en stor fritidshemsverksamhet med flera avdelningar och en väl fungerande fritidsklubb. Skolan har nyrenoverade lokaler och en nyrenoverad skolgård med många möjlighet till lek och motorisk träning. Skolan har vuxit under de senaste sex åren, från en f-6-skola med 200 elever, och förväntas inom några år vara fullt utvecklad med ca 950 elever. På
Hammarbyskolan södra möts du av glädje och ett öppet samt välkomnande klimat. Det är en skola där alla ska kunna lyckas. Du möts av välutbildad personal med lång erfarenhet och stort engagemang för att skapa förutsättningar för elevernas framgång. Under åren 2019 och 2020 genomgick all personal på skolan utbildning i "preventiva inkluderande lösningar" tillsammans med Magelungen Akademi, vilket
innebär att skolan nu är certifierad. Vi arbetar vidare med konceptet i egen regi under devisen FRAMTID. Vi har genom utbildningen fått en gemensam grund att stå på och därigenom kunnat utveckla undervisningen för att nå alla elevers utvecklingspotential. Hammarbyskolan södra är en skola för elever med olika bakgrund och förutsättningar. Personal och skolledning har höga och positiva förväntningar på våra elever. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att våra elever ska nå goda resultat i skolan. I vårt gemensamma elevhälsoarbete har vi fokus på förebyggande och hälsofrämjande
arbete. Organisationen har tillagningskök med två kockar och ett eget skolbageri, vilket innebär att vi får mat lagad från grunden varje dag. Detta bidrar till elevernas möjlighet till lärande under hela skoldagen. Läs gärna mer på skolans hemsida https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/hammarbyskolan-sodra-f-9/

Arbetsbeskrivning

Skolassistenten är ansvarig för expeditionen och den första som skolans besökare träffar. Dina arbetsuppgifter kommer att variera över tid och du förväntas kunna utföra allt det arbete som hör expeditionen till. Du är en person som binder ihop skolans olika verksamheter. Du arbetar tätt ihop med skolsekreteraren samt med skolledningen som utgörs av rektor, biträdande rektorer och administrativ chef.
Du kommer att vara ansvarig för skolans administration i Skolplattformen. Tillsammans med skolledningen lägger du elevernas schema och tillser att Skolplattformens register är uppdaterade och korrekta.
Skolan har ett fyrtiotal modersmålslärare. Du kommer att vara kontaktperson för dessa och bistå i schemaläggning samt övriga frågor kopplat till modersmålsundervisningen. Skolan har varje termin flertalet VFU-studenter vilka du sköter administrationen kring.
Som skolassistent kommer du att ta hand om allmänna service- och expeditionsuppgifter så som att hantera posten, uppmärksamma högtider och ansvara över in- och utlämning av nycklar. Skolan ansvarar för områdets skolpliktsbevakning vilket här hanteras av dig. Därtill ansvarar du för arkivering och annan registratur.
Det är av yttersta vikt att du kan sortera och prioritera dina arbetsuppgifter då det under året är ojämn spridning av arbetsbelastning vilket ställer stora krav på dig att kunna utföra rätt saker vid rätt tidpunkt samt att hålla reda på vilka som är dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du behöver ha mycket god IT-vana då du kommer att arbeta i många olika system.
Vi ser gärna att du har arbetat på en kommunal skola tidigare, helst i Stockholms stad. Du behöver ha arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och ha mycket god kunskap i att bygga upp och förvalta administrativa rutiner.
Gymnasieutbildning krävs.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     2022-01-10

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6761

Kontakt

  • Kristina Forslund, 0850846820

  • Pelle Kyhlén, 0850846814

Publicerat

     2021-11-17

Sista ansökningsdag

     2021-12-01

Dela detta jobb

Skolassistent till Hammarbyskolan södra

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen