skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Kungsholmens gymnasium/Stockholms Musikgymnasium har ca 1 280 elever och drygt 100 anställda, varav ca 75 är lärare. Vi erbjuder det naturvetenskapliga programmet, det samhällsvetenskapliga programmet, det humanistiska programmet samt språkintroduktion.

Vår vision är bildning för aktiv påverkan i en globaliserad värld och vår ambition är att utveckla elevernas kunskaper och främja deras beredskap att möta framtida utmaningar. Vi vill att eleverna ska kunna ta ansvar för och påverka den framtida samhällsutvecklingen i ett hållbart globalt perspektiv.

Skolan erbjuder en spännande miljö med sina tre sektioner; den svenska sektionen, körsektionen och den internationella sektionen som samverkar med varandra till en helhet. Dessutom har vi en mycket aktiv elevkår med ett rikt idrotts- och föreningsliv. Vår skola präglad av mångfald och tolerans och vi rankas mycket högt av eleverna när det gäller trivsel och huruvida man rekommenderar sin skola till andra.

Skolan är en lärande och inkluderande organisation, en verksamhet där personalen lär av varandra och sina erfarenheter för att systematiskt utveckla undervisning och annan verksamhet.

Digitalisering och IKT används som ett verktyg för att främja elevernas lärande och en effektiv kommunikation.

Läs mer på www.kungsholmensgymnasium.stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Skolexpeditionens viktigaste uppgift är att ge service, information och stöd till såväl elever och personal inom organisationen, som externa personer. På skolexpeditionen hanteras också administrativa uppgifter.

Rollen innebär i huvudsak att arbeta med service, muntlig och skriftlig information och kommunikation. På expeditionen är du tillgänglig för elever, personal och besökare under dagarna, du svarar i telefon, besvarar e-post och tar emot dem som kommer till expeditionen. Du jobbar med information inom skolan och utåt, med att redigera, administrera och underhålla våra sociala medier, författa och bearbeta texter, utforma digitala dokument och jobba med organisationens webbaserade plattformar. Arbetet innebär även elevadministration i BER, betygshantering, diarieföring, arkivering och övriga uppgifter som utförs inom tjänsten. Exempel på sådana uppgifter är: skriva anställningsavtal och vara administratör i lönesystemet, betygshantering, elevregistrering, enklare schemahantering, ekonomihandläggning och rapportering till olika myndigheter. Arbetsspråket är både svenska och engelska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är serviceinriktad, utåtriktad, social och som har ett gott bemötande, har god samarbetsförmåga, är självgående, flexibel, noggrann, strukturerad och som har god muntlig kommunikation och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du behöver ha en god digital kompetens och kunna lära dig nya system och program. Du ska ha erfarenhet av webbpublikationer och att jobba med information och kommunikation. Det är viktigt för oss att du har en god språklig och stilistisk förmåga både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

* erfarenhet från att ha arbetat i skola, helst på gymnasiet

* erfarenhet av Stockholms Stads system Skolplattformen

* högskoleutbildning

Skolassistent till Kungsholmens gymnasium

Regioner
Utgår

2019-07-31

Ansök nu

Dela detta jobb