skoljobb.se

Skolassistent till Spånga gymnasium

Regioner
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Skolassistent till Spånga gymnasium

Arbetsplatsbeskrivning

På Spånga gymnasium är frågeställningar kring hållbar framtid och mänskliga rättigheter samt relationen mellan människa och natur självklara utgångspunkter. På skolan finns såväl studieförberedande utbildningar (naturvetenskapsprogrammet) som yrkesutbildningar mot naturbruk samt språkintroduktion och gymnasiesärskola. Skolan har en unik och spektakulär djuranläggning med mer än 1000 djur fördelade på över 100 arter. Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde i nära anslutning till pendeltåg och bussar. Läs mer om skolan på https://spangagymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Skolexpeditionens viktigaste uppgift är att ge service, information och stöd till såväl elever och personal inom organisationen, som externa personer. På skolexpeditionen hanteras också administrativa uppgifter. Du kommer ha huvudansvar för skolans löpande fakturahantering och övrig ekonomiadministration. Arbetsuppgifterna består bland annat av att hantera och följa upp fakturor, kontera fakturor och kontroller innehållet med beslutsunderlag, göra avstämningar och delta i arbetet med skolans budget och bokslut. Du hanterar inköp och beställningar. Diarieföring och arkivering liksom vikarieanskaffning ingår också i arbetsuppgifterna. Utöver detta tillkommer varierande arbetsuppgifter som förekommer på en skolexpedition, så som informationshantering inom skolan och viss elevadministration. Rollen innebär ett serviceinriktat arbete med många kontakter och du är ett av våra viktigaste ansikten utåt. Du servar såväl elever och personal som externa intressenter tillsammans med övrig personal inom administrationen.

Kvalifikationer

Vi söker en person med stor social kompetens och mycket god samarbetsförmåga då administrationen jobbar som ett team tillsammans. Du trivs med ett högt arbetstempo och med varierande arbetsuppgifter. Du behöver vara en person med god helhetsförståelse och som snabbt kan sätta dig in i olika sammanhang. Samtidigt behöver du också vara noggrann och ha sinne för detaljer. Du är stresstålig och har förmåga att hantera flera uppgifter parallellt. Du har ett gott ordningssinne och kan strukturera och prioritera. Du är bra på att självständigt hitta lösningar på situationer som uppstår och tar initiativ till förbättringar och effektiviseringar inom det egna arbetsområdet.

Vi söker dig som har:

Utbildning inom ekonomi (minst gymnasial nivå)

Erfarenhet av administrativt arbete inom ekonomiadministration med ett stort servicefokus och med många utåtriktade kontakter

En god digital kompetens, med erfarenhet av arbete i Agresso och Excel, och förmåga kunna lära dig nya system och program.

Det är meriterande om du har:

Högskoleutbildning inom relevant område

Erfarenhet från att arbetat i en politiskt styrd organisation, gärna i en skola

Dela detta jobb

Skolassistent till Spånga gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen