skoljobb.se

Skolbibliotekarie

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-20

Ansök nu

Skolbibliotekarie

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg.

Enhet Skolbibliotek är en enhet inom verksamhetsområde grundskola/grundsärskola. Enheten assisterar grundskola/grundsärskola med bemanning av skolbibliotek. Skolbibliotekarierna har hand om flera skolenheter samtidigt. Skolbibliotekarierna arbetar själva på sina skolenheter med stort eget ansvar men tillhör även en grupp som möts regelbundet och där man förväntas arbeta kollegialt.

ARBETSUPPGIFTER
Skolbibliotekarien är en viktig pedagogisk resurs för att ge stöd åt elevernas lärande och måluppfyllelse. Du förväntas arbeta aktivt med att skolbiblioteket ska vara en integrerad del av undervisning och lärande på grundskolorna i Motala kommun. Du kommer att ingå i en grupp bestående av skolbibliotekarier och biblioteksassistenter som leds av Skolbibliotekschefen.

Du arbetar för att främja läslust och öka elevernas källkritiska förmåga. Vi ser gärna att du besitter förmågan att på ett pedagogiskt sätt planera, genomföra och utveckla lärtillfällen, projekt och lektioner inom exempelvis läsutveckling och medie-och informationskunnighet i samarbete med skolans pedagoger. Du arbetar kollegialt och delar med dig av din kompetens till dina kollegor i skolbibliotekariegruppen. I tjänsten ingår även sedvanliga arbetsuppgifter i bibliotek kring inköp, utlån, bokuppsättning mm.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du tycker om att bedriva utvecklingsarbete tillsammans med andra och ser att skolbiblioteket har en viktig roll i elevernas kunskapsutveckling. Du har både kunskap i och intresse för barn- och ungdomslitteratur samt av barns medievärld. Du har goda IT-kunskaper och datorn är ett naturligt arbetsverktyg för dig.

För att trivas hos oss ser vi att du som person är serviceinriktad, tar egna initiativ och besitter god samarbetsförmåga. Erfarenhet av att ha arbetat som skolbibliotekarie eller inom pedagogisk organisation är meriterande men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till egen bil eftersom en del skolor ligger utanför Motala tätort.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Skolbibliotekarie

Motala kommun