skoljobb.se

Skolbibliotekarie Mjölby gymnasium

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Skolbibliotekarie Mjölby gymnasium

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara en vara en naturlig del i elevens skolarbete och hjälpa dem att söka och använda information?

Mjölby Gymnasium är fem skolenheter med var sin rektor. Skolverksamheten är idag förlagt till Dackeskolan och Kungshögaskolan. I gymnasieskolan är det sammanlagt ca 800 elever fördelat på fyra högskoleförberedande program, nio yrkesprogram, fem introduktionsprogram och en gymnasiesärskola med två nationella program och individuella program. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet där elevens lärande och utveckling är i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Bibliotekets verksamhet ska vara i centrum och en naturlig del i elevens skolarbete. Du är en av flera i skolans verksamhet som utvecklar arbetsmetoder där dator och internet är ett naturligt redskap. Skolans elever har bärbara datorer för sitt skolarbete. Du ska hjälpa och lära individer och grupper att söka och använda information. Du använder modern teknik för sökning av information och du förmedlar information via e-tjänster. Läsfrämjande insatser tillsammans med skolans pedagoger ingår i ditt arbete. Din speciella kompetens ligger i att hantera och organisera information och att tänka utifrån användarens perspektiv. Du tycker om att ta en pedagogisk roll på individ och gruppnivå inför elever och lärare. Vi vill lyfta fram skolbiblioteket i den pedagogiska verksamheten och där blir din förmåga att kunna samarbeta med skolans elever och pedagoger viktig.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, med tonvikt på modern hantering av information anpassad till en målgrupp i åldern 16-20 år. Du har god vana att arbeta med dator i en pedagogisk verksamhet. Som person är du pedagogisk och du är en god lyssnare. Du tycker om att samarbeta med andra och du kan hantera och organisera information på ett strukturerat sätt.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får vara med och utveckla arbetsmetoder och vara en viktig del i elevernas skolarbete. Mjölby kommun stävar efter ett hållbart arbetsliv karaktäriserat av delaktighet, kompetensutveckling och arbetsglädje.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Skolbibliotekarie Mjölby gymnasium

Mjölby kommun