skoljobb.se

Elundskolan är en låg-och mellanstadieskola med ca 250 elever som ligger mitt i ett villaområde med skogen alldeles inpå knuten. Läs gärna mer om skolan på vår webbplats: www.koping.se/elundskolan

Köping arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det: https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns. 
Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande! 

Arbetsuppgifter: 
Som skolbibliotekarie handleder du och undervisar i informationssökning, ger verktyg för informationshantering och källkritik. Du arbetar tillsammans med skolans pedagoger kring olika ämnen/teman och leder pedagogiska aktiviteter i bibliotek och klassrum. Du ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning, samt bedriver läsfrämjande projekt med eleverna. Du är verksam på olika arenor, tex skolans kvalificerade undervisningsgrupper, klassrummet och biblioteket. Du samarbetar och skapar kontakter med andra bibliotek, samt organiserar aktiviteter i samarbete med såväl interna om externa aktörer inom området.

Du har lätt för att skapa goda relationer med skolans elever. Du är flexibel och nytänkande och ser möjligheter med digitala tekniker i pedagogiska sammanhang.

Personliga egenskaper som har stor betydelse är att du är ansvarstagande, trygg och brinner för att skapa en utvecklande skola. Det är också viktigt att du kan agera professionellt i utmanande situationer.

Tjänsten kräver att du är intresserad av och tycker att det är roligt att arbeta med barn och ungdomar och deras litteratur samt har ett intresse för pedagogiskt arbete. I tjänsten ska du kunna samarbeta med pedagoger utifrån din kompetens. Vi vill att du kan planera och leda boksamtal och källkritik för elever samt kunna leda elevens val inom dina kompetensområden.
Du har förmåga att utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal och du har ambitionen att skapa kommunens bästa skolbibliotek. För att lyckas i rollen krävs att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och initiativrik. Du gillar förändringar och är lösningsfokuserad. 

I tjänsten ingår bland annat:
•    Pedagogiska arbetsuppgifter som undervisning i källkritik, informationssökning och läsfrämjande arbete utifrån Lgr 11.
•    Stor vikt läggs vid utåtriktade arbetssätt samt att samverka med lärare, elever och annan skolpersonal
•    Utveckling av de fysiska och virtuella skolbiblioteken utifrån skolans måldokument. Bedriva olika läsfrämjande projekt med eleverna
•    Leda pedagogiska aktiviteter i klassrum och bibliotek
•    Organisera kulturella aktiviteter och samarbetar med såväl interna som externa aktörer inom området
•    Fortbilda och handleda skolledning och pedagogisk personal
•    Ge stöd till lärare och elever i deras litteratur-och medieanvändning
•    Skapa och organisera fysiska och digitala lär resurser
Sedvanliga arbetsuppgifter i bibliotek kring inköp, utlån, lokalisering, bokuppsättning m.m.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med högskoleexamen inom bibliotek- och informationsvetenskap eller motsvarande som kan bedömas som likvärdigt. Vidare söker vi dig som vill och kan leda, genomföra och utveckla aktiviteter inom ramen för bibliotek, informations- och kommunikationsteknik.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning:
Efter provanställningen 6 månader övergår tjänsten till en tillsvidaretjänst.
Deltid 75%, uppehållstjänst 

Tillträde:
Vid överenskommelse

Välkommen med din ansökan, personligt brev och cv. Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php

En förutsättning för ett eventuellt anställningserbjudande är att utdrag från belastningsregistret kan visas upp, enligt Skollag 2010:800. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola. 

Intervjuer kommer att genomföras under ansökningstiden.

Vår kommun:
Köpings kommun är med ca 26 000 invånare centrum i västra Mälardalen. Du når oss snabbt från närliggande städer tack vare goda pendlingsmöjligheter. Köpings kommun är miljöcertifierad och arbetar utifrån ledorden trevlig, trovärdig och tillgänglig. 

Välkommen med din ansökan!

Köpings kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings och rekryteringshjälp i samband med denna annons.  
 
Varaktighet/Arbetstid
Deltid
Tillsvidare
 
Lön
Månadslön 
Individuell lönesättning, månadslön, ange löneanspråk
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2018-10-26
Ange referens: 124/2018 BUN 
 
Kontaktpersoner
Rektor Anneli Holmroos, 0221-251 66

Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260
Kommunombud Lärarnas Riksförbund ., 0221-25224

Skolbibliotekarie till Elundskolan

Företag Köpings kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-26

Ansök nu

Dela detta jobb