skoljobb.se

Skolbibliotekarie till Vifolkaskolan åk F-6, 50%

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Skolbibliotekarie till Vifolkaskolan åk F-6, 50%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? 

Vifolkaskolan F-6 ligger i Mantorp. Vifolkaskolan F-6 har ca 260 elever och ca 150 elever inskrivna på fritidshemmet. Fritidshemmet har tre avdelningar Björken, Tallen och Eken. 

Vill du vara med och utveckla vårt skolbibliotek? 

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie på Vifolkaskolan F-6 arbetar du i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal för att stärka elevernas läs- och kommunikationsförmåga samt i övrigt bidra till elevernas lärande och läsintresse. Utifrån din specifika bibliotekskompetens medverkar du i den pedagogiska verksamheten på skolan. 
Du har ett tätt samarbete med speciallärare för att stötta elever med läskompensatoriska hjälpmedel. Som skolbibliotekarie ansvarar du för att bibliotekets mediebestånd hålls organiserat och aktuellt. 

På Vifolkaskolan F-6 är du med och bygger elevers digitala kompetens med fokus på informationsfärdigheter såsom sökkompetens, källkritik och källtillit. Tillsammans med skolledningen ska du som skolbibliotekarie utarbeta och följa upp en handlingsplan för skolbiblioteket som en del i skolans systematiska kvalitetsarbete. 

I kommunen finns flera skolbibliotekarier som samarbetar i nätverk för att utveckla biblioteksverksamheten på kommunens alla skolor. Där har du en viktig roll och förväntas bidra på ett positivt sätt. 

Kvalifikationer

Du som söker har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som är relevant för tjänsten. 

Erfarenhet är meriterande, men inget krav så länge utbildningskravet uppfylls. Kunskaper i biblioteksdatasystemet är meriterande. Läsfrämjande arbete och erfarenhet av undervisning i informationshantering är meriterande. 

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. 

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. 

Du är kreativ och innovativ, du skapar nya idéer samt har lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring. 

Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov. 

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder dig även ett arbete som präglas av en stark teamkänsla där vi tillsammans samverkar kring elevernas lärande. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
50%

Tillträde: 2023-08-07

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-06

Referensnummer: C141376

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Eva-Lott Petersson
Rektor Vifolkaskolan F-6
010 - 234 56 20
eva-lott.petersson@mjolby.se

Facklig företrädare

DIK
Fackförbund
info@dik.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Skolbibliotekarie till Vifolkaskolan åk F-6, 50%

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning