skoljobb.se

Skolchef

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Skolchef

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer!
Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

I kommunen har vi skolor och förskolor som arbetar tätt tillsammans och erbjuder en hög kvalité på våra verksamheter. Vi har många kompetenta och engagerade lärare och Surahammars kommun har högst antal lärare med behörighet i länet.
Alla rektorer har genomfört/genomför den statliga rektorsutbildningen.
Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde.

Arbetsbeskrivning
Som skolchef är din huvudsakliga uppgift att vara chef över kommunens förskolor och grundskolor. Våra verksamheter finns i Ramnäs, Virsbo och Surahammar.
Du ska leda och utveckla verksamheterna tillsammans med dina kompetenta chefer och medarbetare. I tjänsten kommer du att ha en kontinuerlig dialog och samverka med politiker, andra fristående och kommunala förskolor och skolor, näringslivet och andra samhällsaktörer. Du kommer att ha ekonomi- och budgetansvar samt ansvara för planering och utveckling av organisationen.
Vi vill att du ser till den egna verksamhetens behov och möjligheter likväl som till kommunen i sin helhet. Du kommer att ingå i kommunens centrala ledningsgrupp och har därmed en viktig roll i att utifrån din erfarenhet och kompetens, i dialog med andra chefer, arbeta för att möta framtida utmaningar. I ledningsgruppen har du en viktig roll i det positiva arbetet med att fortsätta utveckla kommunen som geografisk plats, organisation och arbetsgivare. Som skolchef är du underställd kommunchefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning samt relevant erfarenhet. Du är en lyhörd och tydlig ledare som får andra att växa. Du har tidigare erfarenhet av att leda chefer och förstår väl betydelsen av ett kommunikativt ledarskap. Vi vill att du är utvecklingsinriktad med ett gott omdöme, har förmågan att omsätta dina erfarenheter i handlingar som präglas av både framåtanda och eftertänksamhet. Du ska förstå de bakomliggande mekanismerna till kvalitet och en god ekonomi och har erfarenhet av ekonomiska system och budgetansvar. Du har tidigare erfarenhet från politiskt styrd verksamhet och är en samverkansperson som gillar att få saker gjorda och är duktig på att följa upp resultat.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2019-04-28
Referensnummer: 2019:51
För säker och kvalitativ service sker ansökan via extern webbplats http://www.hrsupporten.se/surahammar.php

Kontakt
Kommunchef Martina Nordin, 0220–39110
Personalchef Helene Strömbäck 0220–39117

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0220-390 00.

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Skolchef

Surahammars kommun