skoljobb.se

Skolchef

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Skolchef

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv. Många vill bo i vår kommun vilket innebär att vi behöver bygga ut vår välfärd och infrastruktur för att kunna möta upp behovet hos alla våra nya kommuninvånare.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Vår vision är att skapa växtkraft och livskvalitet för de som bor, arbetar och besöker kommunen.

Nu söker vi en ny skolchef då vår nuvarande går vidare inom kommunen. Vill du, precis som vi, bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka?

Vår kommun har hög andel behöriga lärare och eleverna presterar goda resultat i jämförelse med jämförbara kommuner. Grunden till detta är ett medvetet arbete med att sätta undervisningen i centrum och en ambition att alla barn ska utvecklas ett steg längre. Våra medarbetare trivs och vill göra ett gott jobb. Detta vill vi att du som skolchef vårdar och utvecklar vidare tillsammans med tolv rektorer och drygt 400 medarbetare som alla brinner för att skapa den bästa förskolan och skolan för våra unga i kommunen.

Arbetsuppgifter

Din viktigaste uppgift som skolchef är att ge enheterna goda förutsättningar att klara sitt grunduppdrag. Det handlar om ekonomi, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och lokaler men lika mycket om stöttning, relationsskapande och nyfikenhet på vad som händer ute på förskolor och skolor. Skolchefen arbetar i nära samarbete med vår Utbildningsnämnd och säkerställer att arbetet i nämnden flyter på och att våra politiker får bra underlag från din verksamhet så att de sin tur kan fatta kloka beslut.

Du kommer att arbeta strategiskt och ha det övergripande ansvaret för att verksamheten drivs och utvecklas med hög kvalitet inom befintlig budget. Du har en egen ledningsgrupp för utbildningsverksamheten och som stöd kommer du dels ha administratörer och verksamhetsutvecklare i din egen verksamhet men också centralt stöd i form av controller, HR/lön, och kommunikation. Du ingår även i kommunens övergripande ledningsgrupp som tillsammans arbetar för att de politiskt långsiktiga målen för kommunen nås. Vi arbetar utifrån tillitsbaserad ledning och styrning som grundar sig på att ta tillvara våra medarbetares kompetens och förståelse för de barn och ungdomar de arbetar för, för att på så sätt skapa så stor medborgarnytta som möjligt. Framgångsfaktorer för ledarskapet i detta är tydlig dialog, nyfikenhet och att skapa handlingsutrymme.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen inom utbildning/pedagogik och har arbetat som ledare/chef i en politiskt styrd organisation exempelvis som rektor. Det är meriterande om du har gått rektorsprogrammet och är väl förtrogen med den lagstiftning som styr utbildning av barn och unga. Det är även meriterande om du har varit chef över andra chefer och kan visa god förmåga att utöva indirekt ledarskap.

Som person är du positiv, prestigelös och drivs av att arbeta med ständiga förbättringar och att uppnå goda resultat. Du är en engagerande ledare som kan skapa goda relationer och bygga tillit. Du har i grunden en positiv inkluderande människosyn och kan stå upp för våra värdeord nyfikenhet, kreativitet och initiativförmåga.

Ditt ledarskap präglas av öppenhet och tydlighet där du har en förmåga att inspirera och förmedla vidare dina visioner och strategiskt tänkande till dina medarbetare. Du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt och van vid att följa upp och utvärdera ditt arbete. Vi ser dig som synlig, aktiv och tillgänglig i din roll som chef.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Referensnummer: C96241

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämn könsfördelning i våra personalgrupper och vill även att våra arbetsplatser ska spegla det samhälle vi finns till för. Därför ser vi gärna att människor med olika bakgrund, erfarenheter och synsätt söker jobb hos oss.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skolchef

Mörbylånga kommun