skoljobb.se

Skolkurator

Regioner
Utgår

2018-09-26

Ansök nu

Skolkurator

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en skolkurator till Norra rektorsområdet (Glömminge -, Gårdby - och Torslunda skola). Här finns barn i åldrarna 6-13 år. Vi erbjuder dig stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter. Du får möjlighet att bidra till att utveckla goda miljöer som ska stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen. Du kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter där du är med och gör skillnad både för den enskilda eleven och för skolan i stort. Arbetet är till största delen förebyggande och hälsofrämjande. I det här arbetet bidrar du till att skapa förändring och utveckling utifrån en helhetssyn.

Du ingår i skolornas elevhälsogrupper och bidrar med social och psykosocial kompetens inom elevhälsans arbete på organisations-, grupp- och individnivå.
Som skolkurator arbetar du på rektors uppdrag och ger konsultation i sociala och psykosociala frågor till skolans personal. Du erbjuder stödsamtal till enskilda elever och samverkar med vårdnadshavare.
Vid behov samarbetar och samverka du med samhällets övriga resurser och myndigheter.

Tjänsten är ett föräldravikariat med chans till förlängning och fast anställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.

Eftersom arbetet innebär att du arbetar både självständigt och i team behöver du ha en god samarbetsförmåga och kunna arbeta lösningsfokuserat.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga och en förståelse för skolans värld och därmed har kunskap om läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande.

ÖVRIGT
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skolkurator

Mörbylånga kommun