skoljobb.se

Häggvik-Skälbyskolan och Kärrdalsskolan söker

Skolkurator

Vi söker Dig som vill vara med och driva det förebyggande och elevhälsofrämjande arbetet tillsammans med personal och skolledning. Som skolkurator är du en viktig del i det förebyggande elevhälsoarbetet. Vi eftersträvar en trygg och god arbetsmiljö för både vuxna och barn som präglas av öppenhet, nyfikenhet och delaktighet. I det arbetet behöver vi din kunskap om risk- och skyddsfaktorer om elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.

I arbetet som skolkurator arbetar du nära elever, pedagogiskpersonal och föräldrar. Det kan bland annat ingå att konsultera, aktualisera ärenden,  göra bedömningar, fatta beslut, vara flexibel och följa upp insatser. Ditt arbete utgår från den lagstiftning och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån en evidensbaserad praktik, dvs. att du använder de tre kunskapskällorna; elevernas perspektiv, teoretisk kunskap och beprövade erfarenheter.

I arbetet som skolkurator kommer du möta enskilda elever i samtal. Vi förväntar oss att du kan bidra med handledning av personal i både i enskilda elevärenden som för grupper av elever. 

Skolkurator ingår i skolans Elevhälsoteam. Där bidrar du med kunskap om elevernas generella och specifika psykosociala hälsa och sociala situation. Vid behov genomför du också skolsociala utredningar och bedömningar som underlag för beslut om olika slags insatser och upprättande av åtgärdsprogram. Skolkuratorn arbetar tätt med rektor i vissa elevärenden. Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om samhällets olika stödsystem, myndigheter eller frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med dem.

Kvalifikationer
Vi önskar att du har socionomexamen samt gedigen erfarenhet från yrket,  Du får gärna ha erfarenhet som skolkurator eller från tex socialtjänsten och arbete med barn och ungdomar. Vi tillmäter din personliga lämplighet stor betydelse. Här tänker vi särskilt på din förmåga att bygga godarelationer med elever, föräldrar och kollegor.  Din förmåga att arbeta självständigt, i grupp och team. Du ska ha god samarbetsförmåga. Vi önskar en skolkurator som har hög tillgänglighet för alla men med en god förmåga att sätta gränser, tänka och arbeta strukturerat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda personalgrupper samt kunskaper kring lågaffektivt förhållningssätt.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer och rekrytering sker fortlöpande.

Tillsvidareanställning på heltid med 80% på Häggvik-Skälbyskolan och 20% på Kärrdalsskolan.Tiden fördelas under veckan efter överenskommelse.Häggvik-Skälbyskolan har årskurserna F-9 och Kärrdalsskolan har årskurserna F-6. 

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Skolkurator

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb