skoljobb.se

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning
Gullmarsskolan årskurs 7-9 är den enda högstadieskolan i Lysekils kommun.

Vi befinner oss i en förändrings- och utvecklingsfas och satsar mycket på förbyggande och främjande arbete. Under förutsättning att erforderliga beslut fattas söker vi nu två nya skolkuratorer till vår skola och vårt elevhälsoarbete.

Är du genuint nyfiken, vill stötta och utveckla elevers potential och drivkrafter? Vill du arbeta i ett team där samarbetet med skolans lärare är självklart och där elevperspektivet genomsyrar verksamheten? Då är vi rätt skola för dig. Du kommer vara en del av skolans elevhälsa.

Arbetsuppgifter
Du ingår i skolans elevhälsoteam och i samverkan med övriga medarbetare arbetar du med att utveckla skolans arbetsmiljö för eleverna.
Du ingår i det förebyggande arbetet gällande elevers mående och deras sociala utveckling tillsammans med personalen.

Du bidrar till skolans sociala arbete med din psykosociala och sociala kompetens inom elevhälsans arbete på olika nivåer. Du ger handledning och konsultation till medarbetare, enskilt och i grupp.

Du genomför samtal med elever, och föräldrar, enskilt och i grupp.

Du ingår som en resursperson vid upprättande och implementering av handlingsplaner i värdegrundsarbete och mot mobbning och kränkande handlingar.

Du skapar nätverk med myndigheter så som socialtjänsten, andra kuratorer, barn och ungdomspsykiatrin, polisen, primärvården samt ungdomsmottagningen.

Du är också ute i verksamheten för att skapa relation med eleverna och få en bild av verksamheten, där du också aktivt deltar och arbetar förebyggande och främjande i ett elevhälsoteam.

Du är ett stöd för personalen i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer.

Du arbetar aktivt för att minska elevernas frånvaro.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig intern och extern professionsutveckling och som kurator på skolan kommer du att tillhöra ett arbetslag, Resursen, bestående av en mängd olika professioner som arbetar med stöd för våra elever på olika sätt. 

Kvalifikationer
Att arbeta med barn och ungdomar är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever möjligheter att utvecklas maximalt söker vi rätt personer till vår skola. Den person vi nu söker har god vana med ungdomar och en god förmåga att skapa trygga relationer till både elever, vårdnadshavare och kollegor. 

Vi ser vidare att du är en person som tar egna initiativ och har lätt till samarbete med personal på skolan. Du har stor möjlighet att vara med och påverka och utveckla kuratorsfunktionen i det kuratorsteam som du blir en del av. Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje kreativitet och professionalitet

Vi söker dig som är utbildad Socionom eller har annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser passande. Vi ser gärna att du har arbetat som kurator tidigare och eller har god erfarenhet av barn och ungdomar. Meriterade är god IT-kunskap och kunskap i PMO. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Om erforderliga beslut fattas söker vi nu två kuratorer på 100%.  Körkort är ett krav då delar av en tjänst kan vara ambulerande och hembesök kan förekomma.
Datorvana samt utdrag ur belastningsregistret är krav.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Medflyttarservice

 Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi hjälper medflyttande till nytt jobb i ny livsmiljö.

Servicen handlar främst om att stötta din partner i att hitta ett jobb i närområdet. Men det kan även handla om andra frågor som är viktiga i samband med en flytt, som till exempel barnomsorg, boende eller tips på föreningar och nätverk.

För att få veta mer, kontakta gärna agneta@medflyttarservice.se, 0763-221793 www.medflyttarservice.se

Skolkurator

Företag Lysekils kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-20

Ansök nu

Dela detta jobb