skoljobb.se

Södra och Norra skolan i Sveg samt Härjedalens gymnasium söker en driven och engagerad skolkurator under ordinarie skolkurators föräldraledighet. Vi är tre rektorer som leder skolorna och vi har ett tätt samarbete för att hela tiden utvecklas och förbättra våra verksamheter. Tjänsten kommer att vara placerad på Södra skolan vilket är en 7-9 skola i Sveg. 

Arbetsuppgifter

Som kurator på våra skolenheter ska du verka för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt. Du förväntas delta i att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer ha ett samarbete med skolornas arbetslag i syfte att vi alla hjälps åt att stödja eleverna i deras utveckling samt ingå i EHT-team på de olika enheterna. Du ska ha förmågan att kunna arbeta förebyggande och själv ta egna initiativ både i det förebyggande arbetet samt även i det direkt inriktade individuella stödet.
 
Som kurator har du kontakter och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig personal, socialtjänsten, BUP och polisen. Du kommer arbeta med ärenden både på grupp- och individnivå och tillsammans med skolornas rektorer är du en drivande del av trygghetsteamet på de olika enheterna. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt inom rådande riktlinjer och praxis, samt har förmåga att kunna  genomföra utredningar, rekommendera åtgärder och delta i beslut. 

Kvalifikationer

Krav: Socionomexamen, beteendevetenskaplig examen eller annan likvärdig akademisk examen. Erfarenhet av kurativt arbete med ungdomar är meriterande. God kunskap om lagstiftning som påverkar tjänsten som skolkurator – skollagen, diskrimineringslagen, socialtjänstlagen, förvaltningslagen. Uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift. Van användare av IT i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.    
   
Önskvärt:           Erfarenhet av arbete inom krishantering.  

Personliga egenskaper

Du är öppen, positiv och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med andra människor. Som person är du modig, trygg och har lätt för att samarbeta. Du har ett driv och ett inre engagemang gentemot våra elever.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt där ingen dag är den andra lik, du kommer att resa en del i tjänsten och ha tillgång till kommunens bilpool. Det är ett utvecklande arbete där du som kurator har stor möjlighet att vara med och påverka och ta initiativ på olika nivåer – både på ett strategiskt och förebyggande plan men också i nära arbete med elever. Vi intervjuar och tillsätter fortlöpande så tveka inte utan skicka in din ansökan idag.

logga

Skolkurator

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-27

Ansök nu

Dela detta jobb