skoljobb.se

Skolkurator

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-06

Ansök nu

Skolkurator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Skolkurator

Internationella Engelska Skolan har gjort stor skillnad för våra elever i 28 år. Vi är övertygade om att det är tack vare vårt tydliga etos med engagerade och närvarande ledare som våra skolor har en miljö där alla arbetar mot gemensamma mål. Hos oss få du möjlighet att besöka världen fast på hemmaplan.

IES Lund är en skola för årskurserna 4-9 med 730 elever och 80 medarbetare. Vi är en bilingual  skola som följer den svenska läroplanen placerad i den vackra S:t Lars parken.

Att jobba i vår skola är att vara del av en professionell gemenskap och samarbete. I vårt tvärprofessionella elevhälsoteam (Student Care Team, SCT) ingår speciallärare, studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, skolpsykolog, och kurator. IES har en central elevhälsa med samordnare för de olika professionerna i den samlade elevhälsan som arbetar för en god och likvärdig elevhälsa med stort fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser.

Vi söker nu en skolkurator på heltid för åk 7-9 med tillträde i slutet av sept.

Skolkuratorn ska framförallt medverka till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande, för att skapa en god miljö för eleverna. Målet för kuratorns arbete är att arbete systematiskt vilket kan innebära att kartlägga områden på skolan som kan leda till ohälsa och hindra lärandet. Detta arbete kan ske på olika nivåer: individ, grupp och organisation.Du kommer även att tillsammans med din kollega på mellanstadiet och skolledningen ansvara för skolans likabehandlingsarbete och plan mot kränkande behandling samt utredningar av kränkningar. 

Vi söker

- Socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning
- Dokumenterad kunskap och erfarenhet från stödjande arbete med barn och ungdomar
- Erfarenhet av samarbete med andra funktioner så som ex. Socialtjänst, BUP och IFO
- Självständig med god förmåga att samverka

Erfarenhet som skolkurator är självfallet meriterande men även erfarenhet från arbete inom socialtjänsten värderas positivt om vi känner att du har rätt personlighet för att jobba hos oss.

Låter det intressant, skriv ett personligt brev, bifoga CV och ansök idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt till jobs.lund@engelska.se

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Skolkurator

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB