skoljobb.se

Skolkurator

Regioner
Utgår

2018-09-28

Ansök nu

Skolkurator

Är du socionom och drivs av att arbeta med barn och ungdomar? Är du bra på att skapa relationer och drivs av att hitta lösningar? Då ser vi fram emot din ansökan som skolkurator.

Magnetica Education satsar på att utöka elevhälsan med ytterligare kuratorstöd som en del i ett arbete med att minska psykisk ohälsa hos elever, mer stöd till lärare och rektorer när det gäller det sociala- och psykosociala arbetet på skolan.

Som skolkurator bidrar du med ett socialt och psykosocialt perspektiv i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande på såväl individ- som organisations- och gruppnivå. Du arbetar för att främja en god psykosocial studiemiljö för elever som i sin tur skapar goda förutsättningar för elever att utveckla lärandet och uppnå målen. I arbetet ingår även sociala kartläggningar och bedömningar. I ditt arbete som skolkurator ingår även handledning till skolans personal samt att bidra till personalens kompetensutveckling inom det sociala och psykosociala området.

Som skolkurator kommer du att arbeta på Vikskolan, Frestaskolan och Odenskolan (Upplands Väsby)

Rekrytering sker löpande.

Vi söker dig som är socionom. Det är önskvärt att du tidigare har arbetat med barn och ungdomar och känner till läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande.

Vi ser gärna att du har lätt för att skapa relationer och samarbeta men att du också har ett eget driv och förmåga att arbeta under eget ansvar. Du har förmågan att prioritera ditt arbete och är trygg i ditt uppdrag. Du är nytänkande och håller dig väl uppdatera inom ditt område och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Magnetica Education AB - fyra skolor varav en resursskola samt 3 förskolor i Upplands Väsby. Vi har ett nära samarbete och utbyte med varandra.

Dela detta jobb

Skolkurator

Magnetica Education AB