skoljobb.se

Skolkurator Bergviksskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-23

Ansök nu

Skolkurator Bergviksskolan

Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

I Söderhamn genomsyrar innovation och entreprenörskap alla utbildningsnivåer. Barn och ungdomar är medskapare i sitt lärande, för att utveckla förmågan till initiativ och samarbete. Vi arbetar aktivt med integration och inkludering. I barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 700 medarbetare som möter barn och ungdomar i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och kulturskola. Vi arbetar också med studie- och yrkesvägledning, it-pedagogik, elevhälsa, skolskjutsar och administration. Vi är Söderhamn!

ARBETSUPPGIFTER
Skolkuratorns arbetsområde är från förskoleklass till och med årskurs 9
Som skolkurator har du en stödfunktion i den pedagogiska verksamheten i förskoleklass och grundskola. Du finns med i rektorernas elevhälsoteam tillsammans med pedagoger, skolsköterskor och skolpsykolog. Uppdraget innebär arbete på såväl individ -som grupp -och organisationsnivå. Ditt arbete som kurator har en förebyggande och hälsofrämjande inriktning som ska bidra till en god inlärnings - och livsmiljö för våra elever. Skolkuratorsuppdraget innebär också att ha kontakter med såväl interna som externa aktörer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning.
Du kan arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten och du har en god förmåga att samarbeta i team med andra professioner.
Har du tidigare erfarenhet som skolkurator så är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skolkurator Bergviksskolan

Söderhamns kommun