skoljobb.se

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

I kommunen finns 5 rektorsområden och sju grundskolor med ca 1 500 elever.

Om erforderliga beslut tas så är tjänsten på 100% och tills vidare.

Arbetsplats:

Just nu pågår en förändringsprocess i den centrala elevhälsan och kuratorerna kommer att arbeta nära elever och lärare och ha en rektor som sin chef. Tjänsten är för närvarande placerad på två av kommunens grundskoleenheter F-6.

Gullmarsskolan F – 6 är belägen i centrala Lysekil och är en interkulturell skola med ca 270 elever. Av dessa är 180 elever är inskrivna på någon av fritidshemmets tre avdelningar och i förskoleklassen finns 42 elever.

Genom en varierad undervisning med fokus på språkutveckling och med fokus på trygghet och mångfald  Våra prioriterade områden är  trygghet och mångfald i en skola för framtiden där alla elever ska ges möjlighet att lyckas så långt som möjligt.

Vi befinner oss  i en utvecklingsfas och innevarande läsår har vi digitaliseringen i fokus.

Skaftö skola ligger i Södra Grundsund och är en F-6 skola med ca 100 elever. Skolan har en maritim inriktning och har ett samarbete både med Lovéns center och med Klubbans marina forskningsstation.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i centrala Barn- och elevhälsan där du tillsammans med de övriga skolkuratorerna bidrar med det sociala och psykosociala perspektivet.

I tjänsten ingår ett ansvar för elevstöd; elevärenden, stödsamtal, kontakt med vårdnadshavare och myndigheter. Du arbetar med att hantera konflikter - att förebygga, utreda, åtgärda och dokumentera, både på individ- och gruppnivå. 

Du ingår även i det lokala elevhälsoteamet som finns på de skolor du kommer att vara knuten till. Det innebär att Du kommer att ha ett nära samarbete med rektor, lärare och övrig skolpersonal, föräldrar och övriga stödfunktioner som även kan vara externa.

Kvalifikationer:

Elevhälsan arbetar huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse enligt Skollagen. Du är en naturlig del i elevhälsoteamet och samarbetar med elevhälsans övriga professioner. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå ha en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare kollegor och externa parter och skapa goda relationer med dessa.

I övrigt ingår bl.a. :

- Stöd och motivationssamtal med enskild elev och ev. elevens vårdnadshavare
- Skolsocial kartläggning/utredning av enskild elev/elevgrupp
- Arbeta med elever i grupp i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer av social karaktär
- Samverka med andra myndigheter för insatser kring enskild elev
- Handledning och konsultation till personal i elevärende
- Ingå i skolans kris- och katastrofberedskap
- Vara en del av skolans Trygghetsteam
- Tillsammans med berörd personal hantera kränkningsärenden och orosanmälningar

Du har även en positiv elevsyn där olikheter betyder tillgång och mångfald berikar. 

Om erforderliga beslut fattas söker vi en kurator på 100%.  Körkort är ett krav då delar av en tjänst kan vara ambulerande och hembesök kan förekomma.
Datorvana samt utdrag ur belastningsregistret är krav.

 Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Medflyttarservice

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi hjälper medflyttande till nytt jobb i ny livsmiljö.

Servicen handlar främst om att stötta din partner i att hitta ett jobb i närområdet. Men det kan även handla om andra frågor som är viktiga i samband med en flytt, som till exempel barnomsorg, boende eller tips på föreningar och nätverk.

För att få veta mer, kontakta gärna agneta@medflyttarservice.se, 0763-221793 www.medflyttarservice.se

Skolkurator F-6

Företag Lysekils kommun
Regioner
Utgår

2018-12-17

Ansök nu

Dela detta jobb