skoljobb.se

Skolkurator i Vårgårda kommun

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Vill du vara med och göra skillnad och stötta våra elever i deras lärande och utveckling? Tycker du det är viktigt med förebyggande och hälsofrämjande insatser utifrån ett lösningsfokuserat och relationsskapande förhållningssätt? Då tycker vi att du ska tjänsten som skolkurator i Vårgårda kommun.

Tjänsten som skolkurator är fördelad mellan fyra av kommunens skolor.

Tillsammans med skolornas elevhälsoteam och övrig personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. En av huvuduppgifterna blir att ge eleverna psykosocialt och kurativt stöd.

Arbetsuppgifter:

Vårgårda kommun erbjuder ett vikariat på 50%, under vt 21, fördelat på fyra skolor. Som skolkurator kommer du att arbeta i skolornas elevhälsoteam med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp, samt vara tillgänglig för konsultation för skolornas elever, föräldrar och personal. I elevhälsoteamen ingår, förutom kurator, även skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog och speciallärare, studie- och yrkesvägledare samt rektor, fördelningen är olika på skolorna. Elevhälsoteamets syfte är att ständigt förbättra verksamheten. Du kommer att delta aktivt i arbetet med likabehandling och förebyggande insatser som främjar skolornas värdegrundsarbete. Din roll blir att samverka och vara skolornas kontaktperson med andra myndigheter och organisationer när det behövs. Vi kommer att sätta stort värde på dina idéer om hur vi åstadkommer goda lärmiljöer för såväl arbete, raster och vila. Du kommer även att vara ett stöd i det pedagogiska arbetet och i utformandet av goda lärmiljöer och goda pedagogiska strategier. I det arbetet förväntar vi oss att du kan bidra med konsultationer både i enskilda elevärenden som för grupper av elever.

Vårgårda kommuns skolkuratorer har gemensam handledning och fortbildning. Skolkuratorerna träffas även regelbundet för att diskutera och utveckla sin roll som skolkurator.

Kvalifikationer:

Du är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning.

Erfarenhet av arbete inom skola och socialtjänst är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. Tjänsten är en semesteranställning.
Tillträde: Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande. Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-12-01

Arbetsgivarens referensnummer: A863395 - Kopia

Upplysningar lämnas av:

Linda Davidsson
Rektor
Telefon: 0322-600 806
E-post: linda.davidsson@ vargarda.se

logga

Skolkurator i Vårgårda kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb