skoljobb.se

Skolkurator till Rävås-/Bregårdsskolan

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Skolkurator till Rävås-/Bregårdsskolan

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Skolkurator på Rävåsskolan 1-3 och Bregårdsskolan 4-6. Utifrån din profession bidrar du med åtgärder, strategier och metoder för att ge eleven verktyg till ökad måluppfyllelse och trivsel. Kuratorn är en viktig del av skolornas elevhälsoteam och trygghetsteam. Du kommer att arbeta främjade och förebyggande genom aktiviteter riktade till klasser och grupper av elever, samt genom samtal med enskilda elever. I uppdraget ingår åtgärdande arbete vid t.ex. kränkande behandling mellan elever och stödjande samtal med enskilda elever. Du kommer att samarbeta med pedagoger och annan personal på skolan, samt ha kontakter med vårdnadshavare och externa aktörer. Du kommer att administrera ärenden i vår digitala elevakt.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn.
Erfarenhet av att arbeta självständigt och i team.
God samarbetsförmåga och arbetar lösningsfokuserat.
God administrativ förmåga.
Har kunskap om läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande.

Meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever inom NPF.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Skolkurator till Rävås-/Bregårdsskolan

Karlskoga kommun