skoljobb.se

Skolkurator till Snöstorpskolan och Brearedskolan

Regioner
Utgår

2020-04-10

Ansök nu

Skolkurator till Snöstorpskolan och Brearedskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolkurator som vill vara med och fortsätta utveckla Brearedsskolan och Snöstorpsskolan tillsammans med kollegor och ledning, till att bli skolor där alla elever har möjlighet att nå så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal, i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras föräldrar. Skolkuratorn har kontakten med myndigheter som t.ex. socialtjänsten, terapeuter och lärare. I rollen arbetar man både med elever och personal på skolan samt föräldrar. Arbetet är fokuserat på att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Arbetet innebär också att jobba främjande och förebyggande med kollegor på skolorna i syfte att utveckla trygghet, studiero och värdegrund. Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ha samtal med elever om deras livssituation och att arbeta för bättre studiemotivation samt att arbeta med gruppstärkande övningar tillsammans med personalen i grupperna. Skolkuratorn ger även råd och hjälp för att förbättra skolmiljön. I arbetet ingår mycket samarbete med föräldrar, lärare och skolsköterska. Du kommer att ingå i våra elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Krav samt andra önskemål: Vi söker dig som har socionomexamen och gärna med erfarenhet av att arbeta som skolkurator. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar, kollegor och ledning. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete. Du har goda ledaregenskaper och en självreflekterande förmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Publicerad
2020-03-16
Ansök senast
2020-04-10

Upplysningar

 • Nina Geo, rektor
  Telefon: 073 407 27 06
 • Christina Jönne, rektor
  Rektor
  Telefon: 0706-328222
 • Annicka Olsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-0842001
 • Kristin Koefoed
  Telefon: 073-400 97 73

Ansökan

Referensnummer
C36482 - 2020

Dela detta jobb

Skolkurator till Snöstorpskolan och Brearedskolan

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning