skoljobb.se

Skolkurator till Stålhamraskolan, halvtid vikariat

Regioner
Utgår

2018-11-05

Ansök nu

Skolkurator till Stålhamraskolan, halvtid vikariat

Skolkurator till Stålhamraskolan, halvtid 
 
En dag på jobbet  
Stötta, guida, led och inspirera lärare och elever i en miljö och tillvaro där du får en stark känsla av att bidra och en stor möjlighet att påverka.  
Både barn och vuxna känner sig idag vilsna i ett samhälle som svämmar över med åsikter och synpunkter, ibland rätt, ibland fel, ibland korrekta ibland felaktiga. Fake news och sociala medier gör det inte lättare för, vare sig, vårdnadshavare, skolpersonal eller för, den sakens skull, elever att navigera.  
 
Här får du en unik chans att kunna påverka när vi sätter eleven och hennes hälsa i främsta rummet och som högsta prioritet.  
Du kommer att få jobba med psykosociala frågor på individ-, grupp- och organisationsnivå på de två skolorna för att främja elevers lärande och utveckling.  
 
Tjänsten innebär att man jobbar förebyggande och hälsofrämjanet och även reaktivt och operativt och som stöd och uppbackning finns centrala stödfunktioner för till exempel krishantering eller andra mer akuta situationer.  
Du kommer att leda, förbereda och ansvara för elevhälsoteam där andra nyckelpersoner som till exempel rektor och skolsköterska ingår.  
 
Tjänsten bidrar med expertis och spetskompetens inom psykosocial hälsa och du är sakkunniga i sociala frågor. Du driver skolans likabehandlingsarbete och arbetet mot kränkande särbehandling.  
Som kurator utgör du en länk mellan skolan och t ex socialtjänsten, habiliteringen och BUP.   
 
Vem är du?  
Vi söker en trygg person med båda fötterna på jorden som vågar utmana och utmanas. Vi ställer höga krav på dig och förväntar oss att du ställer höga krav på ledningen. Vi söker dig som har socionomexamen eller jämförbar högskoleutbildning och att du tidigare har jobbat som skolkurator. Då du förväntas skriva rapporter och leda möten är en förutsättning att du har god datorvana och skriver och talar svenska obehindrat.  
 
Utöver att vara trygg som person ser vi att denna tjänst kräver att personer är engagerad, inspirerande, har hög integritet, stor personlig mognad, stabil, strukturerad och driven. Vidare ser vi att personen ska ha lätt att samarbeta och samverka med med elever, vårdnadshavare, lärare, elevhälsoteamens övriga medlemmar samt skolledning.  
 
Krav:  
- Socionomexamen eller jämförbar utbildning  
 
Meriterande:  
- Erfarenhet av arbete som skolkurator.  
- Erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar.  
- Erfarenhet av främjande och förebyggande, socialt arbete  
 
Personliga egenskaper:  
- Du är strukturerad, engagerad och ansvarstagande. Du har lätt för att skapa relationer till elever, föräldrar och kollegor.   
 
Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig ett vikariat som skolkurator på Stålhamraskolan till 50%. 
 
Kommunen erbjuder dig som anställd en timmes friskvård i veckan på arbetstid alternativt 3.000:-/år i friskvårdsbidrag. Du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad. I Södertälje kommun har du möjlighet att ansöka om semesterväxling och på så vis erhålla ytterligare semesterdagar. Se mer på hemsidan.   
 
Välkommen till oss!  

Södertälje är en kommun som satsar mycket stort på skolan och barnen kommer alltid som priorietet ett. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder. Södertälje kommuns kuratorsnätverk erbjuder alla våra skolkuratorer tillfälle till regelbunden kompetensutveckling och kollegial samverkan. Att arbeta inom skolan i Södertälje är att arbeta inom en av Sveriges mest spännande skolkommuner. Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av vårt arbete? Utifrån forskning och beprövad erfarenhet bedriver vi arbetet framåt och du blir en av dem som ständigt behöver vara påläst om vad den senaste skolforskningen säger.  
 
Stålhamraskolan är en Södertälje kommuns 19 grundskolor och är en F–6-skola som består av tvåparallelliga klasser samt Grundsärskola 1-6, med totalt cirka 400 elever. Skolans verksamhetsidé är "Synligt lärande med ord och bild".   
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Skolkurator till Stålhamraskolan, halvtid vikariat

Södertälje kommun