skoljobb.se

logo

Skolkurator till Vaggeryds kommun

Regioner
Utgår

2020-10-30

Ansök nu

Skolkurator till Vaggeryds kommun

Om arbetsplatsen

I Rektorsområde 1 och 2 ingår Bondstorp skola, Götafors skola, Östra skolan, Byarums skola, Svenarums skola och Hok skola. Skolorna är fördelade på årskurs F-3 eller F-5 och sammanlagt har vi cirka 400 elever.
Vi söker nu Skolkurator till skolorna i område 1 och 2.

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar förskolor, grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

I Vaggeryds kommun är vi ca 1200 som arbetar och gör skillnad varje dag. Vår uppgift är att erbjuda service till våra kommuninvånare och att arbeta för att ge dem skola, omsorg, fritid och miljö som de behöver för att leva ett gott och meningsfullt liv.
Vaggeryds kommun är en tillväxtkommun och invånarantalet förväntas fortsätta öka de kommande åren. Som medarbetare har du därför en viktig roll i kommunens fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator arbetar du i första hand hälsofrämjande och förebyggande, både på grupp-och individnivå. Du ingår och är en viktig del i rektorsområdets elevhälsoteam som även består av skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog och speciallärare. Arbetet leds och fördelas av rektor. Elevhälsan är en viktig och integrerad del av lärandet i skolan. Tillsammans arbetar vi för att våra elever ska få de bästa förutsättningarna för att nå sin fulla potential.

Som skolkurator ska du bidra till att skapa sociala miljöer som främjar lärande, utveckling och hälsa. Du arbetar självständigt och har möjlighet att påverka ditt arbete inom ett givet uppdrag. Du har ett nära samarbete med övriga skolkuratorer som arbetar på de olika enheterna i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller liknande, till exempel beteendevetare eller socialpedagog. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och i skolan ser vi som meriterande.

Du är en strukturerad och engagerad person som har förmåga att skapa förtroende för såväl elever som vårdnadshavare. I tjänsten ingår ett nära samarbete med skolornas pedagogiska personal kring elevernas sociala utveckling. Som skolkurator förväntas du att arbeta självständigt, planera och prioritera ditt arbete samt ha god kommunikationsförmåga.

För tjänsten krävs körkort B.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-04

Ansökan

Referensnummer:   20/126

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare

Dela detta jobb

logo
Skolkurator till Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen