skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en vikaire för vår skolkurator vid Vimarskolan åk 7-9. 

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar alla pedagogiska verksamheter från förskola till högskola och ansvarar även för sfi.

Ditt nya jobb

Skolkurator i åk 7-9 vid Vimarskolan. Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam. Arbetet består i att ge elever stöd och hjälp i olika sociala frågor och också arbeta med frågor av mer övergripande karaktär och bidra till skolans utveckling i  bl.a. likabehandlingsarbetet. Som skolkurator arbetar du såväl med enskilda ungdomar som med ungdomar i grupp. Du håller stöd- och motivationssamtal med enskild elever och vårdnadshavare. Du genomför sociala utredningar och samarbetar med såväl lärare som socialtjänst kring våra elever.

Profil


• Du har socionomexamen
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator
• Är social och utåtriktad med förmåga att kommunicera med ungdomar
• Är väl förtrogen med skolans verksamhet
• Har ett lösningsfokuserat synsätt och en humanistisk grundsyn

Som person är du kreativ och lyhörd, du har en positiv inställning och en god förmåga att inspirera och motivera eleverna. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat 2019-02-01 t.o.m. 2019-12-31
Sysselsättningsgrad:   100%
Tillträde: 2019-02-01

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-12-04

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer.

Skolkurator Vimarskolan åk 7-9

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-04

Ansök nu

Dela detta jobb