skoljobb.se

Skolläkare till Elevhälsan i Falu kommun

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Skolläkare till Elevhälsan i Falu kommun

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du göra skillnad och vara med när vi formar framtiden? Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor!

I rollen som skolläkare arbetar du konsultativt tillsammans med ca 20 skolsköterskor på våra 30 kommunala skolor belägna i Falun med omnejd. Det är ett upptagningsområde med ca 7700 elever, från förskoleklass till gymnasium inklusive särskola - vars hälsa är din uppgift att främja!

Du kommer tillhöra centrala elevhälsan vid barn- och utbildningsförvaltningen. Ditt kontor är beläget på samma plats som chefen för elevhälsan. MLA och enhetschefen för skolsköterskor och skolläkare kommer vara din närmaste chef. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Falu kommun kan erbjuda dig en trygg anställning, med årsarbetstid där du har möjlighet till semesterväxling samt kan styra över din arbetssituation, samtidigt som du innehar det extremt viktiga och samhällsnyttiga uppdraget att främja hälsa hos barn och ungdomar i Falu kommun. 

Arbetsuppgifter
Falu kommuns elevhälsa är i ett utvecklingsskede där vi behöver din expertis för att arbeta mer hälsofrämjande och förebyggande. Arbetsuppgifterna är varierande och du trivs med att ha både konsultativa uppdrag såväl som diagnostiska. Du möter regelbundet elever på våra skolor och är skolsköterskornas medicinska stöd.

Med fokus på elevens möjligheter att nå utbildningsmålen har du en helhetssyn och förmåga att analysera elevhälsa på flera plan. Som skolläkare samarbetar du med MLA och arbetar rådgivande gentemot övriga kompetenser inom elevhälsan: kurator, psykolog och specialpedagog. Du ingår i olika nätverk och samverkar med externa aktörer som BUP, primärvård, slutenvård och socialtjänst.
Att utbilda andra professioner inom elevhälsan ingår också i uppdraget som skolläkare. 

Tillräckliga kvalifikationer
- Du som söker tjänsten ska vara legitimerad läkare med specialistutbildning inom allmänmedicin, barn- och ungdomspsykiatri eller barn- och ungdomsmedicin.
- B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill utveckla vårt hälsofrämjande arbete samt har ett genuint engagemang för barn och ungas hälsa. Du tycker om att och har lätt för att samverka med andra professioner, kan kommunicera tydligt och anpassar ditt sätt efter den du möter.  Du är engagerad, professionell och tar självständigt ansvar för ditt arbete.

Vi värdesätter en förmåga att skapa goda relationer och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om du har...

- Bred medicinsk kompetens i diagnostik och behandling.
- Medicinsk erfarenhet av arbete med barn och unga.
- Kunskap om barn och ungdomars utveckling och mognad, ungdomsmedicin, neuropsykiatri, funktionshinder och vaccinationsfrågor.
- Arbete med folkhälsovetenskap och/eller arbetsmiljöfrågor.
- Specialistkunskap att utföra tjänstbarhetsbedömning när det gäller fordonslack och härdplast.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till deltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

MLA Enhetschef Maria Bäck, 023 - 823 33, maria.back@falun.se

Skolläkare Meta Guldbrand, 070 - 646 88 69

Fackliga representanter

Läkarförbundet, Linda Karsberg, 023 – 490 027

Vårdförbundet, Gunilla Ordéus, 0246 – 815 37, gunilla.ordeus@falun.se

Övrigt

Annonssäljare ombeds kontakta Falu kommuns rekryteringscenter på rekryteringscenter@falun.se.

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun

Dela detta jobb

Skolläkare till Elevhälsan i Falu kommun

Falu kommun