skoljobb.se

Skolpsykolog

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-29

Ansök nu

Skolpsykolog

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Arbetsuppgifter
Vi söker en person som ska ingå i vårt kommunövergripande elevhälsoteam för att i teamet utgöra den psykologiska kompetensen tillsammans med ytterligare två skolpsykologer.

I uppdraget kan det även bli aktuellt med ett psykologiskt ledningsansvar.

Elevhälsoteamet består av skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, språkpedagoger och ett närvaroteam. Elevhälsans uppdrag är att utveckla samarbetet mellan olika kompetenser för att ge kommunens elever en hälsofrämjande skola och undanröja hinder så att eleverna får de bästa förutsättningar och möjligheter för att nå sina mål.

I uppdraget ingår även ett tätt samarbete med kommunens rektorer. Du kommer att arbeta skolutvecklande och förebyggande både på organisation - grupp- och individnivå.

I arbetsuppgifterna ingår att stötta och handleda pedagoger/rektorer, göra utredningar, olika utbildningsinsatser, delta i vårt hälsofrämjande arbete samt vissa insatser i form av stödsamtal.

Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare som är lyhörd, målinriktad och ansvarstagande.

- Du är legitimerad psykolog gärna med erfarenhet kring psykologiskt ledningsansvar

- Är intresserad av utveckling och arbetar utifrån vetenskaplig grund

- Har mycket god samarbetsförmåga

- Arbetar självständigt utifrån din profession

- Uttrycker dig väl i tal och skrift.

- Har god kompetens kring neuropsykiatriska funktionshinder

- Har ett intresse för det hälsofrämjande och förebyggande med salutogent fokus.

- Körkort B är ett krav. Viss tillgång till bil finns i kommunen

Stor vikt läggs vid personligt lämplighet

Erfarenhet krävs

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skolpsykolog

Finspångs kommun