skoljobb.se

Skolpsykolog Elevhälsan

Företag Bodens kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Skolpsykolog Elevhälsan

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv. Inom Utbildningsförvaltningen finns strax under 3000 elever från förskoleklass till gymnasiet.

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Centrala elevhälsan stödjer skolorna i deras arbete för att främja elevers lärande, hälsa och utveckling. Vårt uppdrag är främst att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. I den centrala elevhälsan arbetar idag läkare, skolsköterskor, psykologer, kuratorer och specialpedagoger.

Elevhälsan beviljats statsbidrag och därför söker vi nu ytterligare en psykolog.

Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

ARBETSUPPGIFTER
Som skolpsykolog får du en viktig roll både ute på skolorna och i vår centrala elevhälsa. Skolpsykologen arbetar hälsofrämjande genom att tillföra skolorna psykologiskt perspektiv på organisation-, grupp- och individnivå.

I tjänsten ingår främst konsultativt arbete och utbildningsinsatser till skolans personal. I arbetet ingår också att göra kartläggningar av elevers färdigheter, beteenden och behov i inlärningssituationer, i syfte att stödja det pedagogiska arbetet runt eleven. Skolpsykologen genomför också bedömningar och utredningar inför ett eventuellt mottagande i särskolan.

Som skolpsykolog hos oss har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling, och stor frihet att utforma arbetssätt och metoder som svarar upp till elevernas behov där evidens och forskning är en viktigt utgångspunkt. Ett viktigt område är att tillsammans med övriga medarbetare på elevhälsan utveckla vårt hälsofrämjande och förebyggande arbete.

Hos oss finns det goda möjligheter till kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand Dig som är legitimerad psykolog men även du som har en psykologexamen och vill göra din PTP är välkommen in med din ansökan.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom elevhälsa eller inom annan verksamhet som rör barn och ungdomar eller annan typ av hälsofrämjande arbete. Du är intresserad av utvecklingsarbete, har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team. Du har förmåga att självständigt strukturerar ditt arbete och göra de prioriteringar som verksamheten kräver.

Du har goda kunskaper i det svenska språket både när det gäller tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.

Dela detta jobb

Skolpsykolog Elevhälsan

Bodens kommun