skoljobb.se

Skolpsykolog Sollentuna kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

Skolpsykolog Sollentuna kommun

Sollentunas vision är att bli Sveriges bästa skolkommun.
I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva, våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga. I våra förskolor och skolor ska barnen/eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska ligga i framkant vad det gäller elevhälsa, pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. Att ta stöd i forskning är en självklarhet för oss.

Arbetsbeskrivning

Sollentuna kommun har fem skolpsykologer kopplade till varsitt skolområde. Psykologerna är organiserade under Utbildningskontorets enhet Stöd och utveckling och erbjuder stöd till våra kommunala skolor. Psykologerna ingår i respektive skolas elevhälsoteam. Inom elevhälsan samarbetar olika yrkesgrupper för att främja barns och elevers lärande, utveckling och hälsa, med speciell inriktning på barn och elever i behov av särskilt stöd. Arbetet i elevhälsan har ett hälsofrämjande och förebyggande fokus. Vi söker nu en skolpsykolog för ett av våra fem skolområden.

Arbetsuppgifter
Som skolpsykolog samverkar du med skolans elevhälsoteam i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för att undanröja hinder i elevernas lärande. Du bidrar med det psykologiska perspektivet i samverkan med övriga yrkeskategorier i syfte att hjälpa eleverna att förbättra sina förutsättningar för inlärning och kunskapsutveckling i skolan. Utöver det hälsofrämjande arbetar du utifrån tre huvudsakliga uppdrag: konsultation, bedömning och utredning. Konsultation ges dels på elevhälsoteamets möten, dels till skolans olika yrkeskategorier utifrån behov. Psykologutredningar i skolan görs med fokus på elevens kognitiva förutsättningar i syfte är att hjälpa skolan och föräldrarna att bättre förstå elevens specifika behov och kunna anpassa undervisningen utifrån detta. Övriga bedömningar av elevers behov i skolan görs utifrån t ex observationer och samtal med lärare, vårdnadshavare och elev. Inkludering och tillgänglig skola är ett prioriterat utvecklingsområde inom kommunen där skolpsykologen spelar en viktig roll. Samarbete med mottagningar för barn och unga inom t ex landstinget ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga. Erfarenhet från arbete som skolpsykolog är meriterande. Din drivkraft är att arbeta för elevernas bästa utifrån deras utveckling och lärande. Du har självklart en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer till elever, vårdnadshavare och övrig personal. Tjänsten förutsätter god förmåga och intresse för att samarbeta med andra yrkeskategorier. Arbetet ställer stora krav på förmåga att analysera komplexa situationer på såväl individuell nivå som grupp- och organisationsnivå. Du arbetar självständigt i din yrkesroll med tillgång till gott stöd från övriga skolpsykologer och regelbunden handledning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 

Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning 100%.

Vi erbjuder
En spännande och dynamisk arbetsplats där du är med och arbetar för alla elevers bästa. Till ditt stöd finns vår grupp med skolpsykologer och utvecklade elevhälsoteam på varje skola.

Intervjuer sker fortlöpande varför vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    aug
Löneform    månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/178
Kontakt    
Maria Nyström, 08-57921440
Publicerat    2020-05-13
Sista ansökningsdag    2020-06-03

Dela detta jobb

Skolpsykolog Sollentuna kommun

Sollentuna kommun