skoljobb.se

Skolpsykolog till Brageskolan, en resursskola för elever med språkstörning/autism 2020-05-17

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

Skolpsykolog till Brageskolan, en resursskola för elever med språkstörning/autism 2020-05-17

Sollentuna kommun

Brageskolan

Brageskolan är en kommunal resursskola med inriktning mot generell språkstörning och autism. Skolan är belägen i norra Sollentuna, i Rotebro. Skolan ligger nära pendeltåg och grönområden. Skolan har funnits i 20 år och verksamheten omfattar grundskola F-9, fritidshem samt språkförskola. Förskolan delar lokaler med en annan kommunal förskola. På skolan går det idag cirka 85 elever i årskurserna F-9. På skolan arbetar en personalgrupp som kännetecknas av engagerade och skickliga medarbetare som har stor påverkan på elevernas lärande och kvaliteten i undervisningen. Medarbetarna lär av varandra och delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Skolan har höga förväntningar på både elever och medarbetare. Vi kan erbjuda ett utvecklande och utmanande arbete tillsammans med engagerade kollegor, elever och vårdnadshavare. Skolan har en hög vuxentäthet och en hög andel legitimerade lärare och utbildade medarbetare. Vi värdesätter stort samarbetet mellan olika yrkeskategorier. Psykolog, kurator, beteendevetare och 7 logopeder finns på skolan.

Arbetsbeskrivning

Som skolpsykolog samverkar du med skolans elevhälsoteam i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för att undanröja hinder i elevernas lärande. Du bidrar med det psykologiska perspektivet i samverkan med övriga yrkeskategorier i syfte att hjälpa eleverna att förbättra sina förutsättningar för inlärning och kunskapsutveckling i skolan. Utöver det hälsofrämjande arbetar du utifrån tre huvudsakliga uppdrag: konsultation, bedömning och utredning. Konsultation ges dels på elevhälsoteamets möten, dels till skolans olika yrkeskategorier utifrån behov. Psykologutredningar i skolan görs med fokus på elevens kognitiva förutsättningar i syfte är att hjälpa skolan och föräldrarna att bättre förstå elevens specifika behov och kunna anpassa undervisningen utifrån detta. Övriga bedömningar av elevers behov i skolan görs utifrån t ex observationer och samtal med lärare, vårdnadshavare och elev. Inkludering och tillgänglig skola är ett prioriterat utvecklingsområde inom kommunen där skolpsykologen spelar en viktig roll. Samarbete med mottagningar för barn och unga inom t ex landstinget ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Kvalifikationer Du är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga. Erfarenhet från arbete som skolpsykolog är meriterande. Din drivkraft är att arbeta för elevernas bästa utifrån deras utveckling och lärande. Du har självklart en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer till elever, vårdnadshavare och övrig personal. Tjänsten förutsätter god förmåga och intresse för att samarbeta med andra yrkeskategorier. Arbetet ställer stora krav på förmåga att analysera komplexa situationer på såväl individuell nivå som grupp- och organisationsnivå. Du arbetar självständigt i din yrkesroll med tillgång till gott stöd från övriga skolpsykologer och regelbunden handledning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Skolpsykolog till Brageskolan, en resursskola för elever med språkstörning/autism 2020-05-17

Sollentuna kommun