skoljobb.se

Skolpsykolog till Hammarö kommun

Företag Hammarö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-01

Ansök nu

Skolpsykolog till Hammarö kommun

På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra.

Hammarö är en attraktiv boendekommun. Vi vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal.

För att skapa en bra miljö för Hammaröbor samarbetar vi och sätter alltid invånaren i centrum. Vi söker dig som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö och skapa förutsättningar för att våra Hammaröbor ska trivas. Att kunna bo, leva och andas ut.

På Hammarö väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag.

Hammarö kommun växer och har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal. Vi söker personal som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö. Vi skapar förutsättningar för att våra barn och elever ska växa och utvecklas till trygga individer. För att alla ska trivas samarbetar vi och sätter alltid barnen och eleverna i centrum och ser individens behov som huvudfokus.

Goda resultat gör att Hammarö kommun rankas som en av de bästa skolkommunerna i landet. Vår verksamhet håller en jämn hög kvalitet genom skolåren tack vare personalens goda arbete och fokus på helhetsperspektivet för barn och elever 1-16 år.

ARBETSUPPGIFTER
Hammarö kommun söker en psykolog som skall vara verksam inom förskola och grundskola. Psykologen ingår som en del i elevhälsan. Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser och arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande. Elevhälsans kompetens och tvärprofessionella samarbete har stor betydelse för att lärare och övrig skolpersonal tidigt ska få stöd i arbetet med att anpassa verksamheten efter elevernas behov.

Huvuduppdraget är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Du bidrar med det psykologiska perspektivet och kunskaper i arbetet med att stödja elevernas kunskapsutveckling. I praktiken innebär det att du bidrar med psykologisk kunskap kring tidiga och adekvata stödinsatser på individ, grupp och skolnivå, så att eleverna får förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

En central arbetsuppgift är att handleda/konsultera pedagogisk personal på uppdrag av förskolechefer och rektorer. Andra arbetsuppgifter är att utföra psykologiska utredningar och bedömningar samt ha kontakter med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet av psykologarbete inom förskola och skola är meriterande.

Tjänsten förutsätter att du är flexibel utifrån verksamhetens behov och har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt att du är intresserad av samarbete med andra
yrkesgrupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Tillträde enligt överenskommelse.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Skolpsykolog till Hammarö kommun

Hammarö kommun