skoljobb.se

Skolsekreterare till Enskede gårds gymnasium

Regioner
Utgår

2018-08-21

Ansök nu

Skolsekreterare till Enskede gårds gymnasium

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

På Enskede gårds gymnasium händer det! Vi utbildar elever för att förbereda dem för yrkeslivet eller vidare studier. Eleverna läser grundskoleämnen, yrkesämnen eller andra gymnasiekurser de behöver för att komma vidare i livet. Vardagen är fylld av utmaningar och spännande möten. Vår elevgrupp består av ungdomar som ännu inte är behöriga till ett nationellt gymnasieprogram. På skolan finns elever från nästan hela världen.

Våra ungdomar behöver möta vuxna som är nyfikna, trygga och som tycker om att samarbeta. På skolan arbetar många olika yrkesgrupper. Förutom lärare har vi mentorer, lärarassistenter och ett elevhälsoteam (SYV, skolkurator, skolsköterska, specialpedagog, skolpsykolog.)

Vi behöver nu förstärka vår administration med en skolsekreterare. Som skolsekreterare är du en viktig medarbetare med en central roll i organisationen.

Vi söker dig som är flexibel, strukturerad, noggrann och har hög servicenivå. Du tycker om att arbeta i en föränderlig organisation som erbjuder en stor bredd i arbetsuppgifter. Du kan arbeta självständigt men även i grupp och är stresstålig.

Arbetsbeskrivning

Dina ansvarsområden är att serva både elever och lärare och annan personal på skolan. Arbetsuppgifterna är bl.a att administrera uppgifter om våra elever i BER (Barn- och elevregistret), individuella studieplaner, hantera elevintag, skriva intyg och betyg. Du kommer även att ansvara för schemaläggning, hemsidan och skolplattformen.

Kvalifikationer

Nödvändig kunskap:

* Akademisk utbildning 
* Hög IT-vana
* Kommunikativ; kunna på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande kunskap:

* Kunskap om gymnasieskolans styrdokument

Meriterande erfarenhet:

* Erfarenhet av att ha arbetat i BER
* Dokumenterad kunskap i skolplattformen

Övrigt

Heltid, 100%, semestertjänst

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Omgående enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2018/5096

Kontakt    
Anna Gustavsson- Avci, Rektor, 076123 33 01

Facklig företrädare    
Stina Bauer, Lärare, Lärarförbundet, stina.bauer@stockholm.se

Sista ansökningsdag    2018-08-21
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Skolsekreterare till Enskede gårds gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen