skoljobb.se

Skolsekreterare till skolområde 7, Palettskolan

Företag Lunds kommun
Regioner
Utgår

2018-12-18

Ansök nu

Skolsekreterare till skolområde 7, Palettskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Utbildningsområde 7 omfattar ett tiotal skolor i Lunds kommun, från de västra delarna till Genarp i öster. Verksamheten inom utbildningsområdet leds av ett ledningsteam bestående av utbildningschef, administrativ chef och rektorer. Dessa ansvarar gemensamt för verksamheten och för att skapa en likvärdig skola och en gemensam syn på barns och ungas utveckling och lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolsekreterare är du verksamhetens ansikte utåt. Du kommer ständigt att driva många parallella processer samtidigt med dina arbetsuppgifter av service till elever, föräldrar, personal och kontakt med allmänheten.
Arbetsuppgifterna är varierande såsom vikarieanskaffning, myndighetsutövning, administration av elevregistret, handläggning av anställningsavtal, lönerapportering, ekonomi med budget, uppföljning och fakturahantering, diarieföring, betyg, sekreterarskap i olika grupper samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter och rutiner.

Du kommer, som en del av skoladministrationsteamet, att arbeta tillsammans med samtliga enheter inom skolan i utbildningsområdet, men ha en primär arbetsplats. Vi söker Skolsekreterare till Palettskolan.

KVALIFIKATIONER
För att bli aktuell för tjänsten som skolsekreterare hos oss, ska du ha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande. Därutöver ska du ha några års erfarenhet av liknande arbete, gärna som skolsekreterare.

Arbetet kräver goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete i olika program och system, framförallt;
• Office-paketet, främst Word och Excel
• Procapita, Skola 24 och Raindance

För att trivas och fungera väl i rollen som skolsekreterare hos oss behöver du vara flexibel och kundorienterad och trivas med ett högt arbetstempo med varierande arbetsuppgifter. Du ska ha stor förmåga att kunna organisera,
strukturera och prioritera. Du ska kunna arbeta självständigt, men också ha lätt för att samarbeta med alla inom utbildningsområdets organisation.
Du ska ha förmåga att ta initiativ till förbättringar och utveckla rutiner inom det egna arbetsområdet. Du ska ha lätt för att kommunicera och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt.

På Palettskolan kommer du också att ha arbetsledaransvar för några av personalgrupperna.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Omfattning: 80-100%

Månadslön. Ange gärna löneanspråk i ansökan

Dela detta jobb

Skolsekreterare till skolområde 7, Palettskolan

Lunds kommun