skoljobb.se

Skolsköterska

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-24

Ansök nu

Skolsköterska

Elevhälsan är en egen avdelning inom barn- och utbildningsförvaltningen. Vårt huvudsakliga arbete ska vara förebyggande och hälsofrämjande. 

Skolhälsovården är den medicinska delen av den samlade elevhälsan inom Falu kommun. Elevhälsan omfattar hela barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet och består förutom av skolsköterskor och skolläkare även av psykologer, kuratorer, specialpedagoger, genuspedagog och miljösamordnare.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär hälsofrämjande och förebyggande arbete, hälsosamtal/hälsoundersökningar samt vaccinationer mm enligt fastställt verksamhetsprogram. Arbetet utgår från skolhälsovårdens basprogram. Som skolsköterska medverkar du i elevhälsoarbete på berörda skolor och samverkar med andra interna och externa aktörer. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar.

Det är en ambulerande tjänst där du till en början kommer att tjänstgöra på skolor där behov finns, för att senare bli placerad på fasta skolor.

Kvalifikationer

- Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn- och ungdom alternativt öppen hälso- och sjukvård eller specialistutbildning skolhälsovård.

- B-körkort och tillgång till egen bil

Det är meriterande om du har vana vid skolsköterskearbete, egen mottagning samt arbete med barn och ungdom. 

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du har förmåga att arbeta självständigt och i team. För att trivas i arbetet behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt och kunna skilja på det personliga och det professionella.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad 100% med möjlighet till deltid. 

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar

Enhetschef på skolhälsovården Maria Bäck på mail: maria.back@falun.se.

Fackliga företrädare

Vårdförbundet Gunilla Ordéus, mail: gunilla.ordeus@falun.se. 

Dela detta jobb

Skolsköterska

Falu kommun