skoljobb.se

Skolsköterska

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Skolsköterska

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Elevhälsans främsta uppgift är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa tillgängliga lärmiljöer som främjar barns och elevers lärande, hälsa och utveckling mot utbildningens mål. Vårt arbete omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. I Motala kommuns grundskola består elevhälsan av fem elevhälsoteam. Varje team innehåller yrkesgrupperna specialpedagoger, specialpedagoger med påbyggnad tal- och språk, psykologer, kuratorer och sjuksköterskor samt tillgång till skolläkare vid behov. På gymnasiet består elevhälsan av kuratorer, skolsköterskor, skolpsykolog, specialpedagoger samt tillgång till skolläkare vid behov. Motala kommun är med i SkolFam, ett projekt för att trygga samarbetet mellan skola och socialtjänst.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolsköterska arbetar du främst med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsobesök, hälsokontroller och vaccinationer. Skolsköterskan har öppen mottagning för eleverna och bedriver hälsofrämjande arbete på såväl individ/grupp som organisationsnivå. Arbetet sker enligt de nationella riktlinjer som Socialstyrelsen anger i vägledningsdokument och lokala riktlinjer. Du är en del av elevhälsan och arbetar nära den pedagogiska verksamheten och tvärprofessionellt inom elevhälsan där du ingår i elevhälsoteamet. Du samverkar även med de övriga skolområdenas skolsköterskor, skolläkare, andra verksamheter och myndigheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom öppen hälso-och sjukvård eller hälso-och sjukvård för barn och ungdom, alternativt specialistutbildning inom skolsköterskeprogrammet. För tjänsten krävs en bred barnkompetens och gärna erfarenhet av att möta barn och ungdomar från olika delar av världen.

Du har förmåga att bygga goda relationer till såväl elever, föräldrar som personal. Du ska även kunna organisera, planera och arbeta självständigt. God samarbetsförmåga, flexibilitet samt ha en drivkraft att ta egna initiativ för att bidra till verksamhetens mål. Utifrån det bidrar du till en stark samverkan inom elevhälsoteamet och ser värdet av ett positivt fungerande samarbete. Du har även god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Skolsköterska

Motala kommun