skoljobb.se

Skolsköterska 70% Kvarnbäcksskolan

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2021-09-24

Ansök nu

Skolsköterska 70% Kvarnbäcksskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

På Kvarnbäcksskolan utbildar vi för framtiden. Vi erbjuder eleverna trygga, inspirerande, och lärorika utbildningsår i tillgängliga lärmiljöer. Vi är mitt uppe i ett spännande utvecklingsarbete och söker nu en kreativ, nyfiken och modig kollega som vill hänga med på denna resa. Sätter du alltid eleven i fokus? Ser du möjligheter före hinder? Då är du välkommen med din ansökan. 

Skolan rymmer årskurserna f-6 samt fritidshem och ligger belägen i södra Haninge med goda kommunikationer till Stockholm. Området erbjuder närhet till natur och skolgården är varierad och inbjuder till lek. Skolan är organiserad i arbetslag som leds av biträdande rektorer. Vi har ca 340 st elever och ca 50 medarbetare.

Ditt uppdrag

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån din omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet.

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt kommunens basprogram och utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan.

Hälsobesök/hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren ingår i ditt medicinska uppdrag. Som skolsköterska hos oss kommer du att ingå i vårt elevhälsoteam som består av skolledning, skolkurator, speciallärare samt socialpedagog för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Du kommer även ha ett nära samarbete med skolkurator och socialpedagog samt med elevhälsans övriga yrkesgrupper, rektorer, pedagogisk personal och vårdnadshavare. 

Vi ser att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska tillsammans med vårt elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan.

Dokumentation sker  i journalsystemet PMO.

Det här söker vi hos dig

Legitimerad sjuksköterska med någon av följande specialistsjuksköterskeutbildningar: Specialistsjuksköterskeprogrammet – Distriktssköterska, Specialistsjuksköterskeprogrammet – Barn och ungdom, Specialistsjuksköterskeprogrammet – Skolsköterska (Högskolan i Skövde)

Vi ser att du är en stabil person med en personlig mognad som tar egna initiativ och är självgående. Du skapar förtroende och har lätt att samarbeta och skapa relationer.

För att hantera uppdraget, behöver du ha en helhetssyn och vara resursmedveten.

För att klara det är du strukturerad och har som utgångspunkt det bästa för verksamheten. 

Det här kan vi erbjuda dig

Du ingår i en skolsköterskegrupp i Haninge kommun med många erfarna skolsköterskor. Centralt i kommunen finns en verksamhetschef och en medicinskledningsansvarig skolsköterska dit du kan vända dig gällande professionsinriktade frågor. Som en del i elevhälsans medicinska insatser (EMI) har du tillgång till kommunens metodbok som innehåller rutiner och riktlinjer för kommunens basprogram., handledning i professionsgrupp, regelbundna professionsmöten för kompetensutveckling och patienssäkerhetsarbetet samt möjlighet att delta på skolsköterskekongress. Du kommer erbjudas introduktion i arbetet samt en mentor.

Friskvårdsbidrag.

Som skolsköterska på Kvarnbäcksskolan och i Haninge kommun, kommer du att få ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 1/11-21 eller enl. ök.

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 70%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/500

Kontakt: Johan Engström Albertsson
08-606 70 00Helen Nygren
08-606 80 73

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-09-02

Sista ansökningsdag:
2021-09-24

 

Dela detta jobb

Skolsköterska 70% Kvarnbäcksskolan

Haninge kommun