skoljobb.se

Skolsköterska på Morabergs studiecentrum

Regioner
Utgår

2021-06-20

Ansök nu

Skolsköterska på Morabergs studiecentrum

En dag på jobbet
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att kalla elever till regelbundna hälsosamtal för att följa upp deras hälsa samt att utföra vaccinering. Elever kan också komma på spontana besök för samtal och stöd i olika frågor. Du deltar i olika former av förebyggande och främjande elevvårdsarbete på skolan och ingår i skolans elevhälsoteam. 
VId behov förmedlar du kontakt mellan elev, vårdnadshavare, skolläkare, skolpsykolog, kurator eller företrädare för socialtjänsten. Skolan har väl fungerande elevhälsa bestående av biträdande rektor, kurator, specialpedagog, två studie- och yrkesvägledare samt tillgång till psykolog och skolläkare. 
Du utför elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar tillsammans med stöd av övriga skolsköterskor och skolläkare inom Södertälje kommuns organisation. Du kommer även ha nära kontakt med vår medicinskt ansvariga verksamhetschef som kallar till regelbundna möten. 

Vem är du? 
Du har en god förmåga till struktur och planering. Vi förutsätter att du är självständig, flexibel. initiativrik, tycker om att arbeta i team och i nära samarbete med skolans medarbetare. Du har ett gott och empatiskt förhållningssätt, samt förmåga att skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du ansvarsfull och tar dig an ditt arbete med stort engagemang.  Är du även kreativ och lösningsfokuserad erbjuder vi dig en spännande och lärorik arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och erbjuder dig även god möjlighet att påverka ditt arbete. 

Kvalifikationer
Vi söker en legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar (60hp), diskriktssköterska (65 hp) eller skolsköterseprogrammet (60 hp). Du är van att dokumentera och har gärna erfarenhet av att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete. Du kommer att arbeta i ProReNata, Tems/ O365 samt skolplattformen Vklass för kontaktuppgifter, närvarostatistik för elever, informationsspridning etc.  

Vi erbjuder dig 
Alla anställda i Södertälje kommun erbjuds friskvårdsbidrag. Som anställd hos oss kan du nyttja upp till 3 000 kronor per år till motions- och friskvårdsaktiviteter. Årsarbetstid är Södertälje kommuns modell för flexibel arbetstid. Det lokala avtalet ger dig och dina arbetskamrater en frihet, och ett ansvar, att fördela arbetstiden på den egna enheten. På skolan har vi ett eget gym, massagestor och vi bjuder på kaffe. Stor salladsbuffé och flera olika rätter erbjuds i matsalen. 

Välkommen till oss!  

Morabergs studiecentrum är en liten skola med ca 200 elever där vi har samlat lärare och ett elevhälsoteam med spetskompetens för elever som vill göra sig behöriga till nationella program och/eller utveckla sitt nya språk, svenska. Eleverna får möjlighet att läsa gymnasiekurser i kombination med grundskoleämnen. Vårt mål är att motivera och leda eleverna vidare till fortsatta studier eller till arbetslivet. 

På Morabergs studiecentrum ska alla elever känna sig välkomna, sedda och förstådda och ett varmt och relationsinriktat klimat ska råda.   
På Morabergs studiecentrum väljer eleverna att studera på något av följande introduktionsprogram: Språkintroduktion eller Yrkesintroduktion mot Barn- och fritid, Hantverk-stylist, MC-mekanik, Vård- och omsorg. Skolan ansvarar även för det kommunala aktivitetsansvaret.   

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Skolsköterska på Morabergs studiecentrum

Södertälje kommun - Utbildningskontoret