skoljobb.se

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.
Om arbetsplatsen
Rektorsområde 3 är en verksamhet som består av Centralskolan grundskola F-9, fritidshem, grundsärskola och Tallbacksskolan F-6 i Månkarbo. Skolans grundläggande arbete riktar sig mot att alla ska ta ansvar för sin kunskapsutveckling, för varandra och för vår gemensamma miljö. Vårt rektorsområde ska vara en skola som ger trygghet och goda kunskaper.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Som skolsköterska kommer du att arbeta med hälsobesök, vaccinationer och bedriva preventivt hälsoarbete. Skolsköterskan har öppen mottagning för eleverna och bedriver hälsofrämjande arbete på såväl individ- grupp- och organisationsnivå. Du har ett nära arbete med skolläkaren som har elevmottagning på skolan flera gånger per termin. Du kommer att vara en viktig resurs i elevhälsoteamet, EHT, som leds av rektor. I EHT ingår även psykolog, kurator, SYV, speciallärare och specialpedagog.
Arbetet sker enligt de nationella riktlinjer som Socialstyrelsen anger och de lokala riktlinjer som Tierps kommun beslutat. Skolsköterskan ingår som en viktig resurs tillsammans med övrig elevvårdande personal på skolan. Du deltar också i kompetens- och metodutveckling inom elevhälsans medicinska del centralt . Skolhälsovården i Tierps kommun har ett välutvecklat introduktionsprogram för alla skolsköterskor som nyanställs, där du kommer få en egen mentor i introduktionsperioden. Det finns även stödresurs i form av samordningsansvarig skolsköterska.

KVALIFIKATIONER
Du är Leg. sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska alternativt specialistutbildning inom skolsköterske-programmet. För tjänsten krävs en bred barnkompetens och erfarenhet av att möta barn och ungdomar från olika delar av världen.

• Arbetet som skolsköterska kräver god struktur, planeringsförmåga, flexibilitet och noggrannhet.
• Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du tar med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.
• Du har förmågan att bygga goda relationer till såväl elever, vårdnadshavare som personal.
• Du har en drivkraft att ta egna initiativ och på så sätt bidra till verksamhetens mål.
• Det krävs att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt att du kan samverka på olika nivåer och skapa nätverk.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Skolsköterska Ro 3

Företag Tierps kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-30

Ansök nu

Dela detta jobb