skoljobb.se

Skolsköterska till Gillbo-Gröndalsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-19

Ansök nu

Skolsköterska till Gillbo-Gröndalsskolan

Gillbo-Gröndalsskolan söker skolsköterska på 100%

Gillbo-Gröndalsskolan ligger i norra Sollentuna, i Rotebro. Skolan är uppdelad på två enheter, Gröndal F-2 och Gillbo med åk 3-9. Enheterna ligger i ett villaområde och på promenadavstånd från Rotebro pendelstation. Totalt går det cirka 600 elever på enheterna. Skolan har ett utvecklat arbete med digital teknik. Vi är en certifierad Olweusskola och har ett systematiskt förebyggande arbete mot kränkningar och mobbning. Vi har fokus på Trygghet och Tillgängligt Lärande.  Eleverna trivs och upplever trygghet i skolan, berättar de bl a i våra enkäter. 

Vi söker nu en skolsköterska på 100% till vårt elevhälsoteam på skolan. Vi söker dig som har en stark drivkraft och ett stort hjärta och engagemang för barn och unga. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande och med tidiga insatser lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Arbetsuppgifter

I arbetet som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som skolsköterska ingår du i en samlad elevhälsa på skolan och har ett nära samarbete med speciallärare, kurator, biträdande rektorer samt rektor. I kommunen finns också skolpsykolog och skolläkare.

Vi använder ProReNata för vår journalföring samt dokumentation av EHT-arbetet. I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter. Hälsobesöken och den öppna mottagningen är också viktiga delar i att varje elev får det stöd den behöver i skolan. Andra arbetsuppgifter är vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet. Möten med vårdnadshavare och samarbetsinstanser utanför skolan ingår också i rollen. Du kommer att delta i det nätverk som finns bland de kommunala skolorna i Sollentuna där alla skolsköterskor/skolläkare träffas regelbundet och i nätverksträffar/utbildningsdagar för hela EHT.Som en del av skolans kvalitetsarbete ingår att följa upp, utvärdera och dokumentera insatserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga anses det som meriterande. Arbetet kräver god datorvana.

Personliga egenskaper Som skolsköterska arbetar du självständigt och under eget yrkesansvar. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team. Du har lätt för att skapa goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. För att nå detta behöver du vara prestigelös tillsammans med de människor du möter samt en närvarande och engagerad person. Du har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig, kommunikativ och du har en förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen. Du är även flexibel, noggrann och strukturerad. Du vill vara med och utveckla vårt elevhälsoarbete och du har fokus på ett långsiktigt, förebyggande och hälsofrämjande arbete med elever och personal och kan balansera detta förebyggande arbete med åtgärdande arbete när det behövs.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor Tillsvidare 100% med tillträde i augusti.

Möjlighet finns för såväl semester- som uppehållstjänst. 

Vi kommer att ha fortlöpande intervjuer 

Vi sköter all rekrytering själva och undanber oss kontakt med rekryteringsföretag

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Monica Åkerberg 
tfn: 08-57922201

Sista ansökningsdag:
2019-07-19

Dela detta jobb

Skolsköterska till Gillbo-Gröndalsskolan

Sollentuna kommun