skoljobb.se

Skolsköterska till Hjulstaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-22

Ansök nu

Skolsköterska till Hjulstaskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Hjulsta grundskola är en 0-9 skola med ca 400 elever. Skolan ligger ca 100 m från Hjulsta T-banestation. Eleverna kommer från olika kulturer vilket berikar och utvecklar vår vardag. Personalstyrkan är på ca 80 personer. Skolledningen består av rektor, biträdande rektorer och administrativ chef.

Våra elever ska få utveckla sitt bästa jag, med goda kunskaper och förmågor för framtidens arbetsmarknad. Vi som arbetar på Hjulsta grundskola vill göra skillnad, och med stort engagemang och kunskap arbetar vi tillsammans för att nå detta.

Nu sätter vi fart på skolans gemensamma utvecklings- arbete mot högre måluppfyllelse. Några fokusområden är tillgänglig undervisning, digitalisering och att utveckla samarbetet mellan skola och arbetsliv. Vi lever i en dynamisk värld och vill att alla som arbetar här är flexibla och har lösningsfokus. Med prestigelöshet och lagarbete går det mesta att lösa, även om det inte alltid blev som man först trodde. Välkommen till Hjulsta grundskolas spännande resa mot framtiden!

Arbetsbeskrivning
Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp, Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler. 

Du är empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

Övrigt
Det är meriterande om du har erfarenhet från mångkulturell verksamhet och kan flera språk. Om du arbetat inom kommunal verksamhet är det meriterande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Hjulsta
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4321

Kontakt    
Heléne Hodges, rektor, 08-508 41 353

Sista ansökningsdag    2018-07-22
Legitimationskrav    Sjuksköterska
Utbildningskrav    Yrkeshögskola

Dela detta jobb

Skolsköterska till Hjulstaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen