skoljobb.se

logga

Skolsköterska till Killebäckskolan åk 4-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Skolsköterska till Killebäckskolan åk 4-9

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Killebäckskolan är en trygg skola där vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor. Vi arbetar aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och uppmanas att ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling.

Efter en genomgripande renovering 2010 fick skolan stora, ändamålsenliga lokaler med härligt ljusinsläpp. Kollegiet består både av medarbetare med en lång karriär på Killebäckskolan och medarbetare med mycket rutin från andra skolor. Tillsammans med eleverna skapar vi ett gott klimat för lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som skolsköterska för grundskola åk 4-9 innebär främst medicinska och förebyggande insatserna inom elevhälsan med målet att främja elevernas hälsa och utveckling så att utbildningens mål kan stödjas. 

Som skolsköterska arbetar du enligt basprogram, skollagen och socialstyrelsens riktlinjer för elevhälsans medicinska insats. I ditt uppdrag ingår hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan. Du arbetar med hälsofrämjande och förebyggande samt medicinska insatser inom elevhälsan som ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta på en skola, där du blir en del av skolans elevhälsoteam där du kommer vara en av två skolsköterskor. En aktiv dialog inom vårt elevhälsoteam, med fokus på elever som är i behov av stöd och hjälp, är en avgörande framgångsfaktor. Uppdraget innebär dokumentation i PMO.

I Lunds kommun finns ett stabilt och stöttande nätverk för stadens skolsköterskor och skolläkare som träffas regelbundet.

Vi söker dig som

  • är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot barn- och ungdom, skolsköterska eller distriktssköterska.

  • tidigare arbete som skolsköterska ser vi som meriterande.

  • är flexibel gällande arbetstider och dagar, då tjänsten kommer att delas med ytterligare en skolsköterska.

  • är strukturerad

  • har förmågan till att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Du som söker tjänsten bör vara strukturerad och välplanerad, flexibel och ge möjligheter i ett gemensamt arbete. Du är nyfiken på och intresserad av utvecklingsarbete utifrån skolsköterskans roll i elevhälsans uppdrag avseende främjande och förebyggande insatser. Vidare kan du kommunicera väl på svenska i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 230808

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-03-27

Referensnummer

2023/329

Kontaktperson(er)

  • Peter Nilsson, rektor, 0463598990

  • Ulf Skelander, biträdande rektor, 0463597724

Facklig(a) företrädare

  • Joanna Maveus, Vårdförbundet, joanna.maveus@lund.se

Dela detta jobb

logga
Skolsköterska till Killebäckskolan åk 4-9

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen