skoljobb.se

Skolsköterska till nybyggda Vega skola och aktivitetshus

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Skolsköterska till nybyggda Vega skola och aktivitetshus

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens skola? Sök då till nya Vega skola och aktivitetshus!

Tillsammans formar vi framtiden för världen! I Vegastaden, strax söder om Stockholm öppnar Vega skola och aktivitetshus i augusti 2023. Här skapar kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med utbildningsförvaltningen en plats där besökare och elever kan LäraUpptäcka och Mötas.

Fullt utbyggd rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna F-9, fritidshem samt en grundsärskola och många fler från vårt fritids- och föreningsliv. I augusti 2023 öppnar vi för förskoleklass, åk 1, åk 2–3, årskurs 7 samt grundsärskola, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år.

Dagtid används våra lokaler av skolan. Efter skoltid bedriver kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer verksamhet i lokalerna. Skolan kommer inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Delar av högstadiets lokaler är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia inspirerat.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka din framtida arbetsplats.  

Låter allt du hittills läst inspirerande och spännande? Då är det dig vi söker!

Välkommen till en skola där vi skapar framtid tillsammans! 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en skolsköterska som är närvarande, engagerad, professionell och som är van att ta ansvar för elevernas hälsa och lärande. Du har en god samarbetsförmåga, är relationsskapande samt har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt, vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare samt dina medarbetare. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara flexibel, lösningsinriktad, självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt. Som skolsköterska skapar du goda relationer med barn/elever, personal och vårdnadshavare och har varje barns/elevs bästa i fokus.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du är en viktig lagspelare i skolans elevhälsoteam (EHT) vars huvuduppdrag är det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Det innebär bland annat att du är med och driver samt genomför temadagar samt håller i aktiviteter för både elever och medarbetare. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

I Haninge kommun är man som skolsköterska anställd på skolan med rektor som närmsta chef. Det är också rektor som leder elevhälsoarbetet på skolan. För den medicinska insatsen finns en verksamhetschef som ansvarar för råd, stöd och riktlinjer kring det medicinska arbetet. Skolsköterskor och skolläkare träffas en gång i månaden för gemensamma möten. Du ansvarar för åk F-9 och särskolan. Som skolsköterska ansvarar du tillsammans med skolläkaren för elevhälsans medicinska insats på Vega skola. Den medicinska insatsen är en viktig del av skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar för att stödja eleverna i att nå sina mål.

Tjänsten är 50% första året, men kommer succesivt att uppgå till 100% inom 1-2 år. Du ska därför vara beredd på att gå upp i tjänst, då skolan växer.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom
Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp,  Distriktssköterska 75 hp, eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp,

För att lyckas med detta viktiga uppdrag, behöver du vara välstrukturerad, stabil och relationsskapande.

Meriterande:

Tidigare arbetat som skolsköterska

God datorvana och har erfarenhet av arbete i journalsystemet PMO eller liknande.

Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande.

Det här kan vi erbjuda dig

  • En spännande möjlighet att skapa din egen verksamhet för en ny grupp elever i en nybyggd skola.

  • Friskvårdsbidrag

  • Tillgång till gym i kommunhuset

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 7 augusti 2023

Löneform: individuell

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 50% som utökas succesivt

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/74

Kontakt: Sofia Persson
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-03-07

Sista ansökningsdag:
2023-03-28

Dela detta jobb

Skolsköterska till nybyggda Vega skola och aktivitetshus

Haninge kommun