skoljobb.se

Skolsköterska till Stenungsunds kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Skolsköterska till Stenungsunds kommun

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Arbetsuppgifter:

Du som skolsköterska, utgör med din medicinska specialkompetens inom barns och ungdomars hälsa ett värdefullt stöd för elever, föräldrar och skolpersonal i syfte att främja elevers hälsa fysiskt, psykiskt och socialt.

Du har en central chef och ingår i Stenungsund kommuns centrala elevhälsa. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, kurator, specialpedagog, psykolog och i de äldre åldrarna SYV. Där bidrar du med medicinsk och folkhälsovetenskaplig kompetens i barn och elevhälsoarbetet. Tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och skolans övriga personal arbetar du för en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för eleverna samt för att elevernas utveckling mot utbildningsmål ska stödjas.

Du verkar för en hälsofrämjande livsstil på individ-, grupp- och organisationsnivå

Du initierar och medverkar i utvecklings och kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet och har ett nära samarbete med pedagoger.

Du kvalitetssäkrar ditt arbete genom att arbeta enligt Metodboken för den medicinska insatsen i elevhälsan för Stenungsunds kommun. Du ansvarar för dokumentation enligt hälso- och sjukvårdslagen samt patientdatalagen .Du känner till och följer verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner.

Du deltar i nätverksmöten för yrkesgruppen och dess viktigaste samarbetspartners, såsom BUP, BVC, förskola, socialtjänst, ungdomshälsa eller annan som för professionen anses av vikt.

Kvalifikationer:

- Sjuksköterska med specialistutbildning som skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska.
- Erfarenhet av tidigare arbete som skolsköterska är meriterande.
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi vill att du som person ser utvecklingsarbete som något positivt. Att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och kan skapa förtroende till de elever/ungdomar som du kommer arbeta med. Att du ser vikten av samarbete, då en stor del av arbetet innebär att arbeta med olika yrkesgrupper och i team.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar och samarbete med kompetenta kollegor. Du får vara med och utveckla kvaliteten i organisationen och arbeta med förebyggande insatser.
 

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tjänstgöringsgrad 80% eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: A952417

Dela detta jobb

Skolsköterska till Stenungsunds kommun

Stenungsunds kommun