skoljobb.se

Skolsköterska till Vinsta grundskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-11

Ansök nu

Skolsköterska till Vinsta grundskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm. Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 1100 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och årskurserna 4-9 på Västra. Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som fokusområden och är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, relationsfokuserad och brinner för elevhälsans utveckling, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil, kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska arbetar du med gängse arbetsuppgifter kopplade till rollen, däribland hälsosamtal, vaccinering, samarbete med skolläkare och deltagande i skolans elevhälsoteam. Du rapporterar till rektor och har en kollega som arbetar heltid på den andra skolenheten. 60% av tjänsten är placerad på Vinsta grundskola Östra som inrymmer årskurserna F-5 och 20% av tjänsten är placerad på Vinsta grundskola Västra. På Västra kommer du att arbeta tillsammans med den skolsköterska som arbetar där. Som skolsköterska i Stockholm Stad ingår du även i ett nätverk av samtliga skolsköterskor i staden och har regelbundna träffar av informations och utbildningskaraktär.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp, Distriktssköterska 75 hp eller  skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp.

Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

Du är empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

Dela detta jobb

Skolsköterska till Vinsta grundskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen