skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi söker dig som kan vikariera för vår vaktmästare som prövar ett annat jobb inom Stockholms Stad. Vi ser att det kan finnas möjlighet till förlängning.

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöstadsskolan - en skola för framtiden. Sjöstadsskolan är en kommunal grundskola (F-9) i Hammarby Sjöstad. Skolan startades hösten 2006 och har förskola, grundskola, grundsärskola och fritidsverksamhet. Det går nästan 1000 barn och elever i Sjöstadsskolans. Skolan är inrymd i två separata skolhus. Huvudbyggnaden är ca 10 år och den angränsade byggnaden är ett nyrenoverat kontorshus. Vi har fräscha lokaler med stort ljusinsläpp. Skolans klassrum är moderna med interaktiva projektorer. Vi har ett eget tillagningskök och stor matsal som kan möbleras om till konferenslokal. Personalen är indelad i arbetslag och vaktmästeriets personal är en del av serviceteamet Vi har en väl utbyggd IT-satsning, med bl a en dator per elever i år 6-9 och iPads till de yngre eleverna.

Arbetsbeskrivning

Du blir en av kuggarna i skolans serviceteam som består av personal från expeditionen, IT och vaktmästeri. Vi har två tjänster inom vaktmästeriet med olika ansvar och arbetstider, 7.00 - 15.30 eller 9.30 - 18.00. Som vaktmästare på Sjöstadsskolan ger du tillsammans med den andra vaktmästare service både internt och externt. Du har många kontakter under en dag med elever, skolans personal, skolledning, hantverkare och besökande på skolan. Dina arbetsuppgifter är varierande och ansvarsfulla. Tillsammans med vår andra vaktmästare har du följande uppdrag:

- Fördelade arbetsuppgifter inom arbetsmiljöområdet t ex skyddsrond och Chemsoft.

- Ansvara för Systematiskt brandskyddsarbete (SBA), skolans brandprocess samt utrymningsövningar.

- Ansvara för löpande underhåll och enklare reparationer av skolans lokaler och inventarier, åtgärdar fel och brister och är kontaktperson gentemot fastighetsägaren, larmbolag och andra externa samarbetspartners såsom idrottsförvaltning och städbolag.

- Ansvara för ommöbleringar och internflyttningar, sophantering, godsmottagning, post, kaffemaskin och andra kontorsmaskiner.

- Ansvara för hantering av låssystemet Trioving, kortläsaren Multiaccess Aptus och larmet Galaxy.

- Ansvara för att samordna och iordningställa inför studiebesök och skolfotografering. - Ansvara för beställning av möbler och förbrukningsmaterial.

Tjänsten innefattar även ett visst samarbete med vår It-tekniker kring underhåll av skrivare och annan digital utrustning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom fastighetsservice eller motsvarande dokumenterade arbetslivserfarenhet. Om du har något eller flera certifikat inom områden som rör fastighetsservice är det meriterande. Större delen av kommunikationen på skolan, i Stockholms Stad och med utomstående aktörer sköts med digitala verktyg. Det är därför viktigt att du har hög IT-mognad och är van att hantera e-post och andra digitala kommunikations- och administrationsverktyg. Arbetet på skolans innehåller således en stor del digitalt arbete så även utbildning inom IT är en merit. 

För att hantera vaktmästeriuppgifter i vår stora organisation behöver du vara strukturerad och ordningsam. Kunskap om och erfarenhet av vaktmästaruppgifter, fastighetsskötsel eller liknande uppgifter är ett krav.

Meriterande är någon form av hantverksutbildning. 

Du arbetar självständigt, förebyggande och systematiskt.

Du är självgående och har förmåga att initiera, driva och genomföra förbättringar. Du har stort tekniskt och praktiskt kunnande.

Du är en van datoranvändare, har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig kommunikativt i både tal och skrift.

Du har lätt att samarbeta med skolans olika yrkesgrupper.

Du håller dig uppdaterad med gällande lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och brandskyddet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Stockholms stad tillämpar ”Rökfri arbetstid” vilket innebär att rökning endast är tillåten under din rast. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.

Övrigt

Då arbetet stundtals kan vara fysiskt krävande så är det viktigt att du har god fysik samt förmåga att klara ensamarbete. Tjänsten är ett vikariat för vår vaktmästare som provar nytt jobb inom staden och kan komma att förlängas.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20190101
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7018
Kontakt
  • Richard Sjögårdh, 0850824156
Facklig företrädare
  • Mia Ericsson, Kommunal, 076-8250874
Publicerat 2018-11-01
Sista ansökningsdag 2018-11-15
Utbildningskrav Gymnasium

Skolvaktmästare på Sjöstadsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-15

Ansök nu

Dela detta jobb