skoljobb.se

Slöjdlärare i textil till Tavestaskolan i Järna

Regioner
Utgår

2018-10-29

Ansök nu

Slöjdlärare i textil till Tavestaskolan i Järna

En dag på jobbet  
Eleverna är delaktiga i planering och undervisning och du arbetar gärna ämnesövergripande. Du ingår i ett arbetslag men har inget mentoransvar. Du deltar i ämnesgrupp och kollegialt arbete som omfattar all pedagogisk personal på skola. Du undervisar i halvklasser ifrån åk 3 till åk 5 i nära samarbete med vår slöjdlärare i trä och metall. Det är en fördel om du även kan undervisa i ämnet bild.
 
Vem är du?  
- Vi söker dig som är legitimerad lärare i textilslöjd.  
- Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.  
 
Krav:  
- Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan  
 
Du är en mycket god organisatör, har struktur och ordning samtidigt som du har förmågan att vara mycket flexibel och beredd på snabba vändningar i det dagliga arbetet. Du måste brinna för att arbeta med barn, ha fingertoppskänsla och vara en mycket god kommunikatör.  
 
Du är insatt i skolans styrdokument och har erfarenhet av att arbeta med barn och deras vårdnadshavare. Du har kunskap i hur man uttrycker sig professionellt i tal och skrift.  
  
Vi erbjuder dig  
Hos oss kommer du att vara en av ca 50 medarbetare. Vi erbjuder ett omtänksamt kollegium där vi arbetar med att utveckla det kollegiala lärandet. Vi arbetar också för att skolan ska präglas av en feedback-kultur där det är naturligt att medarbetare stärker varandra i vardagen.  
 
- Kollegor med lärarlegitimation.   
- kompetenta, lösningsfokuserade kollegor som ställer upp för varandra  
- kollegialt lärande i arbetslag och ämneslag  
- trevlig och positiv arbetsmiljö   
- stödjande och verksamhetsnära ledning  
- friskvårdsbidrag   
- pedagogisk lunch till ett subventionerat pris   
 
I Södertälje kommun har vi ett väl utbyggt och strukturerat kompetensutvecklingsprogram för medarbetare inom skola och förskola. På kommunnivå och här på Tavestaskolan arbetar vi systematiskt för ökad kvalité i undervisningen med goda skolresultat, en trevlig och trivsam arbetsmiljö, goda förutsättningar för våra medarbetare att utföra sitt uppdrag.   
 
Välkommen till oss!  
Tavestaskolan är en F–5-skola med drygt 390 elever och tillhörande fritidshem, samt klubbenverksamhet.  
På skolan arbetar ca 50 medarbetare som är organiserade i tre arbetslag .Det är gångavstånd till pendeltågen och nära till Järna centrum med naturen inpå knuten. .  
 
Skolledningen består av en rektor, en biträdande rektorer och en administrativ chef. Skolan har ett väl fungerande EHT-arbete.  
 
Skolans vision  
Elevens skoldag präglas av en kreativ arbetsmiljö där närsamhället är en naturlig del av skolarbetet. Studiemotiverade elever där arbetet präglas av samarbetet mellan elever, lärare och där ämnena samverkar. Det ämnesövergripande arbetssättet bidrar till att ge en inspirerande studiemiljö vilket leder till att skapa förutsättningar för alla elever att lyckas.   
 
Eleverna är delaktiga och ansvarstagande i sin egen utbildning och utvecklas från sina egna förutsättningar inom klassens ram. Skolan ser vårdnadshavarna som en tillgång i att eleverna lyckas och dessa bjuds in till skolan flera gånger under året för att ta del av vad eleverna arbetat med och skapat.  
  
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Slöjdlärare i textil till Tavestaskolan i Järna

Södertälje kommun