skoljobb.se

Slöjdlärare Tegelbruksskolan

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-22

Ansök nu

Slöjdlärare Tegelbruksskolan

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Tegelbruksskolan söker en trygg, prestigelös och flexibel slöjdlärare.  Tegelbruksskolan är en kommunal F-6 skola med ca 200 elever i grundskolan.  Vår skola ligger i samma område som barnen bor med närhet till skog och natur. Tegelbruksskolan är en skola där goda relationer mellan vuxna och barn ses som en grundförutsättning för elevernas utveckling och lärande. Vi ser varje elevs erfarenheter och kunskaper som en tillgång som berikar oss alla.

Genom samarbete i ett tillåtande klimat som kännetecknas av tolerans och kollegialt lärande, utvecklar vi tillsammans vår verksamhet och organisation. Vi vill att alla ska få växa - både elever och vuxna.

Under läsåret arbetar vi kollegialt med utvecklingsområdena ”Hela undervisningsprocessen” och ”Digitalisering i undervisningen”.

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett team av lärare där ni tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling.  Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Elevernas välmående är centralt och skapas genom ett tätt samarbete mellan pedagoger, elever, vårdnadshavare och övrig personal.

Du kommer att undervisa elever i grundskolans åk 3-6 i slöjd och något annat ämne. Genom ett stödjande och coachande förhållningssätt kommer du att stötta våra elever i såväl deras sociala som kunskapsmässiga utveckling.

I arbetet ingår att delta i och driva utvecklingsarbete ur ett helhetsperspektiv med utgångspunkt i uppdraget som det beskrivs i styrdokument. Du kommer även att samverka med hela skolans personal för att trygga och berika elevernas hela skoldag.

Kvalifikationer
-  Lärarlegitimation att undervisa i slöjd.
-  God kunskap om verksamhetens styrdokument

Personliga egenskaper
Som person vill vi att du

- Är trygg och har ett stort engagemang för elever
- Är prestigelös och har ett stort tålamod
- Önskar dig en arbetsplats som innebär utvecklingsarbete
- Har lätt att samarbeta men är samtidigt orädd för att fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet
- Tycker om ditt yrke och bidrar till ett positivt klimat

Meriterande kvalifikationer

Det är önskvärt om du har

- Lärarlegitimation att undervisa i båda slöjdarterna 

- Behörighet att undervisa i ytterligare något ämne 

- Intresse och kunskap för programmering och arbete med digitala verktyg

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Upplysningar

Bitr. rektor, Carina Wallerstein, tel. 023-825 00

Facklig företrädare

Lärarförbundet, Ing Britt Lundell, tel. 076-319 10 90

Kontaktinformation
Carina Wallerstein, Biträdande rektor, CWA04@falun.se

Dela detta jobb

Slöjdlärare Tegelbruksskolan

Falu kommun