skoljobb.se

Slöjdlärare, trä- och metall

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Slöjdlärare, trä- och metall

Är just du vår nya medarbetare och våra elevers nya lärare? Vi vill jobba tillsammans med just dig som vill anta utmaningen att bidra till en häftig utvecklingsfas i vårt skolområde. På Svärdsjöskolan kommer du att få möjlighet att bidra till denna utveckling tillsammans med en härlig blandning av kollegor. Flera nya lärare tillsammans med lärare som har längre bakgrund här och ett stort hjärta för skolan och bygden - alla med stort engagemang, kompetens, nyfikenhet och vilja att förverkliga något stort. Det pågår en intressant utveckling av undervisning och organisation utifrån en tydlig vision och pedagogisk tanke där du som ny medarbetare kommer att ha en viktig roll. Här har just du chansen att bli en viktig medspelare i vårt lag.

Hur är det hos oss då? Jo, du kommer att få möjlighet att arbeta på våra skolor som har nära till skog, ängsmark och vattendrag. Värme och omtanke fyller lokalerna. Svärdsjöskolan som kommer att vara din bas är en 7-9 skola med ca 200 elever som präglas av en unik atmosfär som innebär stor ömsesidig respekt och goda relationer mellan vuxna och ungdomar. Praktiskt-estetiska ämnen står högt i kurs och är mycket uppskattade av våra elever.

Du är slöjdläraren med inriktning mot trä- och metallslöjd som kan komplettera vårt team. Du, med din kompetens, erfarenhet, engagemang och omsorg om eleverna, har en vilja och nyfikenhet kring att arbeta i en skola vars uttalade pedagogiska idé är ämnesövergripande arbete. Du brinner för att få in estetiska lärprocesser även i andra ämnen. Vi tror att du tillsammans med oss kan få eleverna att få större bredd och djup i sina kunskaper tack vare att de förstår helheter över ämnesgränserna. Det kommer att kräva att du går in i arbetet med en ambition att bidra till att förverkliga denna pedagogiska idé.

Vill du vara en del av detta? Vi ser fram emot just din ansökan och att få träffa just dig så att vi får berätta mer om vad vi vill erbjuda dig och vi är nyfikna på vad du vill bidra med. 

Arbetsuppgifter
Uppdraget består framför allt undervisning för Svärdsjöskolan elever i åk 7-9, men även vissa lektioner med elever i lägre åldrar från våra grannskolor. I tjänsten ingår även mentorskap för ca 15 elever samt att du kommer att vara en viktig del i ett arbetslag, där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för samarbete men också att utvecklas individuellt genom kollegialt lärande. I tjänsten ingår också möjlighet till det viktiga uppdraget som en av skolans tre förstelärare där du på uppdrag av rektor driver arbetet med att utveckla undervisningen.

Kvalifikationer
- lärarutbildning och ämnesbehörighet i ämnet slöjd

- har lärarlegitimation

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och flexibel. Du ska vara trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll, ansvarstagande, lyhörd och ha förmåga att arbeta individanpassat. Du skall ha förmåga att skapa goda elev- och föräldrakontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

- erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd

- erfarenhet av ämnesövergripande arbete

- erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete

- erfarenhet av digitalisering i skolan

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde inför höstterminen 2018. Möjlighet till mindre omfattning än heltid är möjlig om det passar dig bättre.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Per Bergqvist, rektor, 023-81534

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

Kontaktinformation
Per Bergqvist, Rektor, PBE04@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Slöjdlärare, trä- och metall

Falu kommun