skoljobb.se

Smedjebackens förskola söker uppdragsmedvetna förskollärare

Företag Härryda kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-25

Ansök nu

Smedjebackens förskola söker uppdragsmedvetna förskollärare

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi ser oss som en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, engagerad och ta eget ansvar. Vi levererar service med kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Vill du arbeta på en förskola med Skogen in på knuten och vill använda dig av denna fantastiska resurs i ditt arbete? Då är Smedjebacken rätt för dig. Vi är en förskola med sex avdelningar som är fördelade på tre stycken 1-3 års avd. och tre 3-6 års avd. En härlig och positiv kollegial grupp arbetar på Smedjebacken för att skapa goda, lärande möten med våra barn.

På förskolorna i Härryda kommun har vi fem dagar kompetensutveckling per år. Vi har fria pedagogiska måltider och fria arbetskläder för utomhusbruk. Friskvårdsbidrag, alla pedagoger har en egen mini Ipad.
Vi har tillgång till Tellus vilket är ett resurscenter vars syfte är att utveckla barn och elevers intresse och kunskaper inom matematik, teknik och naturvetenskap.
Vi har även ÅterC Här finns överblivet spillmaterial från produktion som används till kreativa projekt inom för- och grundskolan vilket vi kan hämta till vår verksamhet.

Tellus: http://www.harryda.se/barnochutbildning/forskolaochbarnomsorg/telluskreativtresurscenter.4.243bb2e9156dff9d8c913e0f.html

ÅterC:
http://www.harryda.se/barnochutbildning/forskolaochbarnomsorg/aterckreativtateranvandningscenter.4.215dac161481e70ed9ad86.html

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill bidra i vårt viktiga uppdrag att utbilda våra förskolebarn på sin väg in mot framtiden. Vi värderar ett positivt förhållningssätt högt, mot barn, vårdnadshavare och kollegor.
- Barnen är vår viktigaste resurs inför framtiden. Deras tankar och åsikter är guld värda. Barn vet något annat än vi vuxna!
- Vårdnadshavarna är vår viktigaste samarbetspartner i vårt arbete med deras barn.
- Kollegorna är mitt stöd och resurs. Vi utgör varandras arbetsmiljö.

Forskaren Sven Persson har uttryckt att Barn vill förstå och bli förstådda. Vi tänker att människor blir till och växer i goda sammanhang och lägger därför stor vikt vid alla möten med barnen. Barnen behöver lärare som vill förstå barnens intentioner och är autentiska vuxna i sitt möte med våra förskolebarn. För oss är det viktigt att barnen och pedagoger har roligt, lär, är nyfikna och utvecklas gemensamt. Tillsammans, med ansvar, glädje och genom våra olika kompetenser kan vi arbeta för en förskola som har i fokus att förverkliga läroplanens intentioner. Vi vill ge barnen förutsättningar att uppfatta sig själva som bidragande och lärande individer som rustar dem för en hållbar framtid. Vi arbetar systematiskt med vårt kvalitetsarbete genom utvecklingsgrupper för att driva och hålla en god kvalitet.

KVALIFIKATIONER
Vi är lika angelägna som dig, att du och vi har samma intentioner med vårt yrke. Därför vill vi att du som söker,
- Är en legitimerad uppdragsmedveten förskollärare.
- Är förtrogen med att arbeta med ett systematiskt kvalitetsarbete.
- Har en insikt om att du är det viktigaste verktyget för att ge verksamheten bästa förutsättningar, för barns utveckling och lärande.
- Har en stor medvetenhet och intresse för pedagogiska lärmiljöer både inomhus och utomhus.
- Har ett intresse för hållbar utveckling.
- Arbetar för att barnen skall uppfatta sig själva som en lärande individ.
- Tar ansvar för och uppfattar hela förskolan som din arbetsplats.
- Är lösningsinriktad, kan tänka utanför boxen och har god förmåga att samverka.
- Har ett dialogfokuserat förhållningssätt i mötet med människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Rekryteringsarbetet börjar i takt med att ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Smedjebackens förskola söker uppdragsmedvetna förskollärare

Härryda kommun