skoljobb.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Smedshagsskolan är en F-9 skola som ligger i Hässelby Villastad. Skolan har ca 360 elever och elevantalet växer stadigt. Vi har närhet till såväl natur som kommunikationer. Vi arbetar i moderna och ändamålsenliga lokaler och med en bra it-standard. Smedshagsskolan är en lärartät skola som arbetar med två-lärarsystem, vilket innebär att vi har två undervisande lärare som grundbemanning i alla teoretiska ämnen. Det ger våra elever goda möjligheter till en ökad måluppfyllelse, då många av dem har en annan språklig bakgrund än svenska.

Vårt värdegrundsarbete, EKA – empati, kommunikation och ansvar är synligt under hela läsåret. Läs mer på http://www.smedshagsskolan.stockholm.se/

Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 11 juni men urvalet sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Arbetsbeskrivning
Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning i trä och metallslöjd för årskurs 2-9. Du undervisar grupper om 12-14 elever vid varje lektionstillfälle. Du har mentorskap för årskurs 7. Du ingår även i högstadiets arbetsgrupp. Du samarbetar med textilslöjdsläraren och får därmed stor möjlighet till kollegialt lärande. Vi värdesätter planeringstid och har därför strukturerat tjänsten så att du har god planeringstid till att exempelvis planera dina lektioner.

Sysselsättningsgraden kan enligt överenskommelse variera mellan 80-100%.

Under nästa läsår så kommer vi att ha ett kollegialt lärande genom Specialpedagogiska myndighetens moduler ”Specialpedagogik för lärande”. Förstelärarna handleder denna kollegiala utbildning och alla lärare deltar.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa trä och metallslöjd för årskurs 2-9. Det är möjligt att även du som har aktuell arbetslivserfarenhet av att ha jobbat med trä och metall samt har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar är den vi söker.

Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av formativ bedömning.
- Gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära både  självständigt och  tillsammans med andra.
- Reflektera över det praktiska arbetet på ett systematiskt sätt, både enskilt och tillsammans med kollegor.
- Tillägna sig resultatet av aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete.

Du är en trygg och stabil person med självinsikt. Som person motiveras du av att samarbeta och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är duktig på att både skapa kontakter och underhålla relationer. Du skapar engagemang och delaktighet genom att motivera och leda elever. Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas. Med en god struktur planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt genom att säkerställa att budskapet når fram till alla parter samt påminner och följer upp. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär
Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se. Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Smedshagsskolan söker legitimerad trä och metallslöjdslärare till åk 2-9

Regioner
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Dela detta jobb